Batmanlılar konserlere değil hizmete ihtiyaçlarının olduğunu belirtiyor

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından her yıl ciddi paralar harcanarak düzenlenen konserler ve festivallerin kendileri için hiçbir anlam ifade etmediğini belirten Batmanlılar, paraların şehrin hizmetine aktarılmasını istedi.

Ekleme: 19.06.2023 16:50:04 / Güncelleme: 19.06.2023 16:55:40 / Röportaj / Batman Haberleri
Destek için 

Büyük bir israfa neden olan konser ve festivallerin düzenlenmesinin doğru olmadığını savunan Batman halkı, şehrin başta altyapı olmak üzere var olan sorunlarına bu gibi kaynaklar aktarılmasının daha faydalı olacağını kaydetti.

Ekonomik sıkıntılar varken büyük paralar harcanarak konser ve festivaller düzenlemenin bir anlam ifade etmediğini dile getiren halk, yetkililerden hizmet beklediklerini belirtti.

Kenan Önder

"Halkın daha çok faydalanacağı hizmetler yapılmasını bekliyoruz"

Gençlerin zihnini kirlettiğinden ötürü konserlere karşı olduklarını dile getiren Kenan Önder, "Bir vatandaş olarak Batman'ımızda konserlerden ziyade hizmet yapılmasını istiyoruz. Çünkü yapılması gereken birçok hizmet varken kalkıp da konserlerin düzenlenmesi ve gençliğimizin de bu konserlerde zihinlerinin kirlenmesine kesinlikle karşıyız. Bu konserler yerine halkın daha çok faydalanacağı hizmetler yapılmasını bekliyoruz. Belediyeye çağrımız şudur; bu konserleri düzenlemekten ziyade halkın sorunlarıyla ve sıkıntılarıyla ilgilenin. Özellikle şu aralar ilimiz su sıkıntısı bayağı mevcuttur. Çoğu yerlerde sular akmıyor. Şehrimizde bu tür sorunlar varken, konserler yapılırsa halk bunu kabul etmez." dedi.

Ayetullah Çetiz

"Hizmet beklerken konserlere par harcanması akıl kârı değil"

Konserlerin yapılmasının millete hiçbir faydasının olmadığını belirten Ayetullah Çetiz, "Millet belediyelerden hizmet beklerken, kentin bu kadar parasını kalkıp birkaç saat için yabancı insanlara harcaması akıl kârı değildir ve biz de bunu istemiyoruz. Bir de yapılan konserler milleti ve gençliği ifsat etmek üzere kurgulanıyor. Kızlı, erkekli, iç içe olan konserler bu milletin inancıyla bağdaşmadığı için bu konserlere karşıyız. Belediye veya valilikler bu konserleri düzenleyen kimlerse, bu konserleri yapacağına hizmet etsinler. İnsanların, toplumun ve şehrin bir sürü problemi varken bu konserlere para harcayacaklarına bu sorunları gidersinler ve hizmete para harcasınlar." diye konuştu.

Mehmet Basir Onuk

"Konserlere harcanacak paralar eğitim için harcansın"

Batman'da eğitimde yaşanan problemler ve hizmete ihtiyaç varken konserlerin kentte hiç kimseye faydasının olmadığını ifade eden Mehmet Basir Onuk, şöyle dedi:

"Konserlere harcanacak paralar eğitime, şehrin altyapısına ve hizmete harcansa çok daha faydalı ve etkili olacaktır. Birkaç saatliğine düzenlenen konserlerin insanların yozlaşmasından başka bir şeye faydası olmaz. Ya da halkın kültürüne uygun bir şeyler yapılsa neyse diyeceğiz ama bir tane sözde sanatçı getirecekler ve milleti yoldan çıkarmaktan başka da bir faydası olmaz. Yetkililerden konserlere harcayacakları parayı şehrimize ya da muhtaç ailelere harcamalarını istiyoruz."

Selman Uruk

"İnanç değerlerimizle uyuşmayan konser ve festivallere karşıyız"

Belediyelerin toplum için gerekli olan maddi imkânların geliştirilmesi ve halkın ihtiyaç duyduğu sosyal etkinlikler düzenlemesi gerektiğini dile getiren Selman Uruk, "Fakat şu ana kadar düzenlenen konserler hem içerik bakımından hem de toplumun inanç değerleri bakımından topluma faydası yoktur. Özellikle belediyelerin halka daha fazla toplumsal fayda sağlayacak şeylere harcaması gereken paraları halkın inanç değerleriyle uyuşmayan konser ve festivallere harcamasını doğru bulmuyor ve kesinlikle karşıyım. Bu paraları şehrin düzenlemesine harcayarak daha fazla hizmet yapması gerekiyor. Bunlar yol, park, bahçe veya daha sosyal projelerle insanlara maddi destekte bulunabilirler." ifadelerini kullandı.

Mehmet Acar

"Değerlerimize uygun aktiviteler yapılmalıdır"

Mehmet Acar ise şunları söyledi: "Tabi ki konserlere harcanan paralar gençlerimiz ve geleceğimiz için harcansa daha iyi olur. Çünkü biz Müslüman bir toplumuz ve ülkeyiz. İnancımıza ters gelecek şeylerden kaçınılması lazım. İnancımız, kültürümüz, örf ve adetlerimiz gereği, insanların eğlenmesi tabi ki fıtratımız gereği yaşamak, eğlenmek, sevinmek ve mutlu olmak vardır. Bu yüzden bu değerlere göre sosyal aktiviteler yapılması gerekiyor. Ama kültürümüze uygun ahlak kuralları çerçevesinde etkinlikler yapılabilir."(İLKHA)