Sınavda ter döken öğrencileri kadar, veliler de heyecanlı

YKS'ye giren öğrencilerini dışarda bekleyen veliler, en az çocukları kadar heyecanlı olduklarını belirterek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Ekleme: 18.06.2023 13:50:03 / Güncelleme: 18.06.2023 13:52:46 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

2 milyondan fazla öğrencinin başvurduğu YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona ermişti.

Üniversite adayları, bugün AYT'ye girdi. 180 dakika sürecek olan sınavda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruluk kitapçık verildi.

Öğrenciler kadar heyecanlı ve stresli olduğu ifade eden veliler, sınav öncesi okul dışında çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için bekledi.

Öğrenciler içeride soru çözmek için ter dökerken, velilerin ise sınav merkezleri önünde stresten dolayı ter döktükleri gözlemlendi.

Bazı velilerin ise sınav merkezileri önünde heyecandan yerlerinde durulmadıkları görüldü.

Öğrencilerini bekleyen veliler, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

"Allah inşallah gönüllerine göre verir"

Faruk Karataş

Heyecanlı olduğunu söyleyen Faruk Karataş, "Şu anda heyecanlıyız. Sınava giren çocuğumuz da biraz heyecanlıdır. Dünkü sınavı biraz zor geçmiş. Hak'tan hayırlısını isteyelim. İnşallah öğrenciler başarılı olur. O kadar emek verdiler, dershaneye gittiler. Kimi tıpı kimi hemşireliği kimi de mühendislik istiyor. Allah inşallah gönüllerine göre verir." dedi.

"Bu dönemde dershane olmadan biraz zor oluyor"

Metin Kılıç

Sınava giren tüm öğrencilere başarılar dileyen Metin Kılıç, "Heyecanlıyız. Öğrenciler kadar bizim de heyecanımız var. Çocuğum dershaneye gidiyordu. Bu dönemde dershane olmadan biraz zor oluyor. Heyecan yaşıyoruz. İnşallah iyi oluyor. Sınava giren diğer çocuklara da başarılar diliyorum." diye konuştu.

"Sınav öğrencilerin hayatının dönüm noktasıdır"

İbrahim Gözükara

İbrahim Gözükara ise "Çocuğum normalde üniversite okuyor. Bu sınava kendini denemek için girdi. Bu sınav öğrencilerin hayatının dönüm noktasıdır. Sınava katılan bütün öğrenciler başarılar diliyorum. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Gerçekten büyük bir emek veriyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler