Depremzede öğrenciler: Deprem felaketinden dolayı YKS’ye yeterince çalışamadık

Depremin gölgesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren Malatyalı öğrenciler, yaşanan asrın felaketinden dolayı doğru dürüst çalışamadıklarını ancak umutsuz da olmadıklarını söylediler.

Ekleme: 17.06.2023 13:40:04 / Güncelleme: 17.06.2023 13:40:27 / Eğitim / Malatya Haberleri
Destek için 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrenciler içerde aileleri ise dışarıda ter döktü.

Deprem bölgesi Malatya’da öğrenciler buruk bir sevinçle sınava girdi.

“Deprem felaketinden dolayı doğru dürüst çalışamadık”

Eyüp Bayram Özdemir

Sınav sonucunun hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Eyüp Bayram Özdemir, “Herkes gibi biz de malum deprem felaketinden dolayı doğru dürüst çalışamadık. Belki bu sınavda yarı yarıya başarı olur belki de başarısız olunur ancak kimsenin umudunu kaybetmemesi gerekir. Tabi dünyanın sonu değil, bu sene olmasa da gelecek sene için çalışmaya devam ederiz. Sağlık öğrencisiyim, sağlık üzerine bir üniversite gelirse benim için çok iyi olur.” dedi.

“Çalışmalarımız aksadığı için sınavdan pek bir şey beklemiyorum”

Yavuz Yoldaş

Depremden dolayı dershaneye gidemediğini söyleyen öğrencilerden Yavuz Yoldaş, “Depremde dershanemiz yıkıldığı için artık gidemedim. Tabi haliyle çalışmalarımız aksadığı için sınavdan pek bir şey beklemiyorum. Ama yine çalışacağız, bakalım ne kadar başarı yakalayabilirsek. Sağlık bölümü düşünüyorum ama daha tam bir karar veremedim ama bakalım hayırlısı.” diye konuştu.

“Depremden dolayı sınava yeterince hazırlayamadım”

Muhammed Arda Oruç

Depremden dolayı sınava yeterince hazırlanamadığını belirten Muhammed Arda Oruç, “Depremden dolayı epey sıkıntı çektik. Hedefimde diş hekimliği var. İnşallah iyi bir puan alırız. Hedefimiz yüksek, çalışamadık ama olsun İnşallah bu sene kazanamasak ta gelecek sene kazanırım. Hakkımızda hayırlısı olsun. Temennimiz bir daha depremlerin yaşanmaması.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimde tıp var İnşallah iyi bir puan alır ve kazanırım”

Esmanur Aydoğan

Depremden çok etkilendiğini ve çalışmalarının aksadığını belirten Esmanur Aydoğan, “Depremden önce çalıştık ama depremden sonra epey çalışmalarımızda aksaklık oldu. Artık çalıştığımız kadarıyla bakalım ne çıkarabilirsek hakkımızda hayırlısı olsun. Hedefimde tıp var. İlk defa YKS’ye giriyorum. İnşallah iyi bir puan alır ve kazanırım.” dileğinde bulundu.

“İlk defa sınava giriyorum çok heyecanlıyım”

Fidan Yaşin

İlk defa sınava girdiğini ve çok heyecanlı olduğunu söyleyen Fidan Yaşin, “Yaşadığımız depremden dolayı fazla çalışamadık, 3 çocuk annesiyim hedefimde ilahiyat var. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin, herkese başarılar diliyorum.” temenninde bulundu. (İLKHA)

İlgili Galeriler