YKS'ye girecek öğrenciler kadar aileler de heyecanlı

6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından YKS'ye girecek olan öğrencilerin aileleri de en az öğrenciler kadar heyecanlı bir şekilde okul önlerinde çocuklarının sınavı başarılı bir şekilde bitirmesini bekliyor.

Ekleme: 17.06.2023 10:50:04 / Güncelleme: 17.06.2023 10:50:04 / Eğitim / Adıyaman Haberleri
Destek için 

2 milyondan fazla öğrencinin başvurduğu YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. 120 soru için 135 dakikanın verildiği sınav 12.30’da sona erecek.

Öğrenciler kadar ailelerin de heyecanlı olduğu sınav öncesi okulların bahçesinde bekleyen veliler çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için dualar etti.  

Sınavın sessiz bir ortamda yapılabilmesi için okul bahçesindeki ailelere sessiz olunması yönünde sözlü uyarılar yapıldı. Uyarılar dikkate alınmadığı takdirde ailelerin okul dışına çıkarılması yönünde de okul güvenliğinden sorumlu yetkililer tarafından duyuru yapıldı.

Sınava geç kalanların sınava alınmaması kuralı, okul önleri ve okul bahçeleri erkenden gelen öğrenci ve velilerle doldu taştı. Güvenlik aramasından sonra içeri alınan öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığını almak için sınava girdiler. Sınava bir yıl boyunca hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısıyla bildikleri soruları da yanlış yapmamaları için günler öncesinden uzmanlar tarafından gerekli uyarılar yapılmıştı.

"Çocuklar deprem nedeniyle çalışamadı"

Öğrenci velisi Hüseyin Çoban, "Çocuklar bu sene depremden dolayı çok fazla çalışamadı ama yine de elinden gelen gayreti gösterdi. Deprem bölgesindeki çocuklara pozitif bir ayrıcalık tanınsa iyi olur ancak böyle bir şeyin yapılacağına ihtimal vermiyorum." dedi.

"Dört gün boyunca sokaklarda kaldık"

Depremin kendilerini çok etkilediğini dile getiren öğrencilerden Abuzer Erkman, "Deprem nedeniyle bir şok yaşadık ama elimizden bir şey gelmedi. Genel olarak deprem tüm arkadaşlarımızı etkiledi. Çünkü dört gün boyunca sokaklarda kaldık. Çadır, yiyecek, ilaç gibi tedarik sıkıntısı yaşadık. Sınav son iki aya kadar kimsenin aklına gelmedi. Genel olarak Adıyaman'da durumun iyi olduğu söylenemez." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Etiketler:
İlgili Galeriler