İşte muhaliflerin Akşener'in karşısına çıkaracakları o isim!

İYİ Parti'de de kurultay öncesi som hamleler yapılıyor. Muhaliflerin Akşener'in karşısında aday çıkarma hazırlığında olduğu konuşuluyor. Kulislerde isimler bile konuşulmaya başlandı.

Ekleme: 17.06.2023 09:09:38 / Güncelleme: 17.06.2023 10:04:28 / Güncel
Destek için 

İYİ Parti, Genel Başkanlık seçiminin de yapılacağı kurultay için geri sayımda. 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan kurultayda Meral Akşener'in tek aday olma ihtimali yüksek olsa da muhaliflerin varlığı da sürprizlere gebe. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, muhalifler önümüzdeki hafta Akşener'in karşısına çıkartacakları ismi netleştirebilir.

AKŞENER'E KARŞI KADIN ADAY
Konuşulan isimler arasında İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz'ın ağır bastığı iddia ediliyor. Kodaz'ın, Akşener'e karşı çıkacak kadın aday olarak ön plana çıktığı belirtiliyor. Ancak, kesinleşmiş bir adayın henüz belirlenmediği ve muhalifler arasında henüz ortak bir görüş birliği sağlanamadığı ifade ediliyor.

İYİ PARTİ'DE LİSTE SAVAŞI
Partinin kurultaya "çarşaf listeyle" gireceği öğrenildi. Son yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında üyelerin "blok liste" yönünde görüş bildirmesine rağmen, çarşaf liste tercih edildiği belirtiliyor. Ancak bazı parti kurmaylarının, Akşener'in istediği üyelerin seçilebilmesi için "çarşaf liste içerisine blok liste yerleştirileceği" iddiasında bulunduğu ortaya çıktı. 2020'de yapılan 2. Olağan Kurultay'da benzer bir yöntemin uygulandığına dikkat çeken parti içinden bazı isimler, bu durumun seçimlerin adil ve demokratik olmadığı eleştirilerine yol açabileceğini savunuyor.

Parti kaynakları, çarşaf listeyle seçime girilerek kararın delegelere bırakıldığı izlenimi verilse de bazı isimlerin üzerinin çizilmesi için görüşmeler yapılacağını ve Akşener'in istediği üyelerin seçileceğini iddia ediyor. Bu durumda seçilen isimlerin meşruiyetinin tartışmalı olabileceği belirtiliyor. Parti içinde hâkim olan "gizli biat" sisteminin değişmezse, parti tabanının kaybedilebileceği endişeleri dile getiriliyor.

Etiketler: