Bingöl’de hırsızlık vakaları aydınlatıldı

Bingöl’de yapılan asayiş operasyonlarında hırsızlık vakaları aydınlatıldı.

Ekleme: 16.06.2023 22:10:04 / Güncelleme: 16.06.2023 22:12:34 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Yapılan farklı operasyonlarda uyuşturucu madde satışı yapıp hakkında para cezası ve 10 yıl kesinleşmiş cezası bulunan ve aranması olan şahıs yakalandı.

Operasyonlarda, hırsızlık vakasından hakkında 14 yıl 7 ay 22 gün cezası kesilmiş bir şahıs da yakalanarak cezaevine gönderildi.

Konuyla ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince Bingöl ilimizde değişik tarihlerde motosiklet ve evden hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 6 şahıs yakalanmış, şahısların çaldıkları motosikletler, televizyon, ve kol saati, kalemler ve cep telefonları malzeme ve eşyalar sahiplerine teslim edilmiştir. Şüpheli şahıslar, yapılan adli işlemlerin ardından sevk edildikleri Bingöl Sulh Ceza Hâkimliğince Adli Kontrol şartı ile serbest kalmışlardır.” denildi.

Açıklamada, “Ayrıca, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Silahla Tehdit, 6136 SK 15. Maddesine aykırılık, Kamu Malına Zarar Verme, Basit Yaralama suçlarından hakkında toplam 21 yıl 8 ay 3 gün kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan bir şahıs. Yine Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın alma veya Bulundurma,1072 SKM, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçlarından hakkında toplam 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası 3900 TL adli para cezası ve aranma kaydı olan bir şahıs. Yine Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması, Herkesin Girebileceği Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık, suçlarından hakkında toplam 14 yıl 7 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan bir şahıs olmak üzere toplam 3 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)