Bursa Bıçak Fuarında bir birinden ilginç bıçak ve kılıçlar görücüye çıktı

Bursa’nın 700 yıllık bir geçmişe sahip bıçakları, ilk kez düzenlenen Bursa Bıçak Fuarında görücüye çıktı. Maharetli ustaların ellerinde ateş ve suyla şeklini bulan bıçakların sergilendiği fuar ile 700 yıllık bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Ekleme: 16.06.2023 17:45:03 / Güncelleme: 16.06.2023 18:04:07 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa’nın simgelerinden sayılan meşhur bıçaklar, bu yıl ilk kez festival tadında meraklıları ile buluşuyor.

Merinos AKKM’de düzenlenen program Mehter Takımı ve kılıç-kalkan gösterisi ile başladı. Alanın dışında çeşitli yarışmalar düzenlenirken alanın içinde birçok bıçak firmasının birbirinden kaliteli bıçakları, kurulan stantlarda sergilendi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Her şehrin tarihinde önemli özellikleri vardır. Bursa Osmanlı'nın ilk başkenti ve çok özel bir şehirdir. O yüzden en önemli özelliklerinden bir tanesi de bıçaktır. Bursa'da belki çok daha fazla özellik var ancak, biz hangi özelliği geliştirebiliriz diye baktığımızda, bıçağın önemini daha iyi anladık. Araştırmalar yaptık ve önce İspanya ve sonrada Fransa'da fuarlara yolladık. Burada yüz liradan satmaya zorlandığımız bıçağı oralarda yüz Euro'ya satınca burada bir değer var dedik." dedi. 

"Meslek liselerinde bıçakçılıkla ilgili bir bölüm açmak durumunda kalacağız"

Bir şeyi ne kadar markalaştırışsanız, bütün dünyaya satmamız mümkün olduğunu belirten Aktaş, "Bu uygulamalardan sonra meslek liselerinde de bıçakçılıkla ilgili bir bölüm açmak durumunda kalacağız. 89 firma 107 tane standımız var. Deprem bölgesinden de 6 firmamız var. Eksiksiz bir organizasyon olması için 18 Haziran tarihine kadar sürecek bir organizasyon düzenledik. Hepinizin tanıdığı ünlü isimler burada olacaklar. Bıçağı, oyunlarda uyarladık. Bıçağın zaten Bursa'da ayrı bir yeri var ancak inşallah bunu daha üst seviyeye taşımak için bir altyapı oluşturacağız. Bu benim mesleğim değil ancak biliyorum ki bıçak çok önemli bir parçadır. Şehrin dinamikleriyle bu noktada iyi bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Esnaflarımız da bu işe sahip çıkmalıdır"

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, "Çarşıda büyüyen biri olarak bıçağı çok yakından takip ediyorum. Büyüyen ve üreten bir Bursa var. Geçen dönemde savunma sanayi başkanvekili görevini üstlendim. Kılıç belki bitti ama ecdadın torunları olarak, gökyüzünde insansız hava aracı üretir hale geldik. Dünya turizminde gastronomi önemli bir ayaktır. Bıçak da bu alanın önemli bir argümandır. Merkezi yönetim olarak bu alana destek olmaya hazırız. İlk defa bu festivalin Bursa’da gerçekleşiyor olması sevindirici. Esnafımız da bu işe sahip çıkmalıdır. Katılımcılara teşekkür ediyor, saygıyla sizleri selamlıyorum." diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yarışmanın jüri üyelerine de günün anısına plaket verdi. Kurdele keserek fuarı ziyarete açan Aktaş ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek, bıçakları yakından inceledi.

Bursa Bıçak Fuarı 18 Haziran Pazar gününe kadar ziyaretçi kabul edecek. (İLKHA)

İlgili Galeriler