Bitlis'te 110 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi

Bitlis’te 2022-2023 eğitim ve öğretim yılını geride bırakan 110 bin öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi.

Ekleme: 16.06.2023 13:20:03 / Güncelleme: 16.06.2023 13:20:03 / Eğitim / Bitlis Haberleri
Destek için 

Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 19 milyon öğrenci karne sevinci yaşayarak, yaz tatiline girdi.

Merkez TOKİ Ahmet Eren İlkokulu'nda karne töreni ve kütüphane açılış programı düzenlendi. Düzenlenen törene katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, sınıfları dolaşarak çocuklara karnelerini dağıttı.

Karne dağıtım töreni öncesi daha önce farklı olaylarda vefat eden askerler adına yapılan kütüphane açılışı yapıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kütüphane açılış programı, okul öğrencilerinin şiir ve vefat edenlerin hayatını anlatan gösterimin ardında kurdele kesimiyle sona erdi.

Açılışın ardında sınıfları dolaşan Bitlis Valisi Çağatay, çocuklara karnelerini dağıtarak, verimli bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Karne alan 110 bin öğrencinin tatile girdiğini hatırlatan Çağatay, "2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, bu okulumuzda verdiğimiz karne töreniyle tamamlandı. Aynı zamanda karne verme töreni sırasında 'Çocuklar Gülsün Derneği'miz tarafından yapımı gerçekleştirilen kütüphanemizin açılışını yaptık. Bizim için çok özellikli bir kütüphane. Bitlis'teki şehitlerimizin ismini yaşatmak amacıyla yapıldı. Şehitlerimizin tamamının ismini yavrularımız kütüphaneye geldiklerinde görecekler. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimiz genelinde 110 bin öğrenci ve 5 bin 920 öğretmenimizle eğitim yılını tamamlamış bulunuyoruz. Çocuklarımız geçen hafta Liselere Giriş Sınavı'na girdiler. Yarın da Yüksek Kurumlar Sınavı'na girecekler. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Karneleri hayırlı olsun." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler