Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanı Mücahid'den "ihtilaf" iddialarına yanıt!

Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanı Yakup Mücahid, İslam Emirliği içinde iç anlaşmazlık bulunduğu iddialarını reddederek hükümet içerisinde sisteme zarar veren herhangi bir ihtilafın bulunmadığını söyledi.

Ekleme: 16.06.2023 11:50:04 / Güncelleme: 16.06.2023 11:52:01 / Dünya
Destek için 

Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakup Mücahid, ülkesinde katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası kuruluşların Pençşir vilayetindeki insan hakları ihlallerine ilişkin raporlarının doğru olmadığını vurgulayan Bakan Mücahid, "Yönetimde çok uzun süre çalıştım ve hizmet ettim ve bu sistemde çok fazla bilgiye sahibim. Herhangi bir bölünme, muhalefet veya sisteme zarar verecek bir şey yok. Bu, sadece sisteme karşı bir propaganda sürecidir." dedi.

İnsan hakları ihlallerine ilişkin iddialara atıfta bulunan Mücahid, "Pençşir'in neresinde? Ne zaman ve nasıl oldu? Ne şekilde ve kimlerin başına geldi? Bu sadece uydurdukları ve sonra yaydıkları yalan haberlere, iftiralara ve propagandalara dayanıyor." ifadelerini kullandı.

"Güvenilir kurumlar olarak uluslararası kuruluşlar tarafından yayımlanan raporların tarafsız olmasını rica ediyoruz." diyen Bakan Mücahid, yazılıp çizilenlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

ABD'nin Afgan hava sahasını ihlal ettiği meselesine de açıklık getiren Bakan Mücahid, ABD'nin her zaman verdiği taahhütlere aykırı davrandığına işaret eti.

Afgan hava sahasının ihlaline ilişkin soruya yanıt veren Mücahid, "Afganistan hava sahasını ihlal etmek Doha Anlaşması'nın ihlalidir ve Washington bu anlaşmayı defalarca ihlal etmiştir. Hava sahası hala Amerikalılar tarafından ihlal ediliyor." dedi.

"Afganistan önümüzdeki beş yıl içinde nerede olacak?" sorusuna da yanıt veren Bakan, "Ülkenin kalkınacağını ve eğitimdeki zorlukların ortadan kalkacağını umuyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)