Avustralya ve Kanada'dan ortak uyuşturucu operasyonu: 6 ton metamfetamin ele geçirildi

Avustralya Federal Polisi (AFP) ve Kanada Kraliyet Polisi (RCMP), 6 ay süren operasyonla, 4 gemiyle Kanada’dan Avustralya’ya taşınması planlanan 6 ton metamfetamin ele geçirdi.

Ekleme: 15.06.2023 17:25:04 / Güncelleme: 15.06.2023 17:25:04 / Dünya
Destek için 

Kanada ve Avustralya polis birimlerinin iş birliğiyle uyuşturucu oprayonu düzenlendi. 

Uyuşturucu çetesince Avustralya’ya gönderilmesi planlanan, 180 kanola yağı şişesine doldurulmuş 2 bin 900 litrelik sıvı metamfetamin Kanada polisi tarafından ele geçirildi.

Mayıs 2023’te Kanada polisi, 325 litre sıvı metamfetamin daha ele geçirdi. Ele geçirilen uyuşturucunun yine Avustralya’ya gönderilmesinin planlandığı ifade edildi.

Son olarak Haziran 2023’te Kanada polisi yine kanola yağı şişelerine doldurulmuş 2 bin 900 litre sıvı metamfetamin daha ele geçirdi. 

6 ay süren operasyonlarla ele geçirilen toplam 6 ton ağırlığındaki metamfetaminin, çete tarafından 4 farklı gemiyle ülkeye taşınmayı planlandığı belirtildi.

Kanada polis birimleriyle ortak yürütülen operasyon kapsamında 6 kişinin Melbourne’da gözaltına alındığı açıklandı. Uyuşturucuların sevkiyatını organize ettiği belirtilen 38 ve 32 yaşındaki iki şüphelinin ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya oldukları duyuruldu.

Diğer şüphelilerin ise uyuşturucuyu satın almayı planlamakla suçlandığı belirtildi.  25 yaşında bir ABD vatandaşıyla birlikte 28, 19 ve 51 yaşlarında 4 şüphelinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Çetenin diğer üyeleriyle ilgili Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’da soruşturmaların sürdüğü ifade edildi.

Victoria Emniyet Müdürü Yardımcısı Bob Hill, “Bu uluslararası uyuşturucu baronlarına mesajımız çok nettir. Operasyonlarınızı çökertmek için kolluk kuvvetleri ve istihbarat ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu suç örgütünün sınırlarımızın ötesinde faaliyet göstermesini engellemek, bu yasadışı uyuşturucuların Avustralya'nın banliyölerine ya da kırsal bölgelerine asla ulaşamayacağı anlamına gelmektedir 1.7 milyar dolar değerinde, 6 ton metamfetaminin ele geçirilmesi organize suça vurulmuş olağanüstü bir darbedir. Durmayacağız. Bizim işimiz bu toplumu korumak ve ona zarar vermek isteyen herkesi acımasızca hedef alacağız” açıklamasını yaptı. (İLKHA)