Bitlis'te hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Bitlis’te hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan 325 hacı adayı salavatlarla uğurlandı.

Ekleme: 15.06.2023 16:35:04 / Güncelleme: 15.06.2023 16:44:45 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis'te hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı kafilesi için uğurlama programı düzenlendi.

İl Müftülüğü bahçesinde düzenlenen programa İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin yanı sıra müftülük görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Yılmaz Demir Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Müftü Yardımcısı ve kafile başkanı Abdullah Temizkan, hac farizasını yerine getirmek için hayırlı bir yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Programda kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, hacı adaylarının zorlu ve meşakkatli bir sefere çıktığını söyledi.

Bu zorlu ve meşakkatin kat be kat mükâfatının olduğunu belirten Geylani, şöyle konuştu:

"Bu öyle bir yolcuktur. Cenab-ı Hak nasip müyesser eylesin. Bugün itibarıyla hac yolcususunuz. Cenab-ı Hak, hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip eylesin. İnşallah Medine-i Münevvere'ye gideceksiniz. Resulü Ekrem Efendimizin Mescid-i Nebevi'sinde namaz kılacaksınız. Hazreti Peygamber Efendimizin o mescidinde kılınan bir namaz, diğer mescitlerde kılınan bin namaza bedeldir. Efendimizin Mescid-i Nebevi'sine giderken, Yeşil Kubbe'sini görürken, mecsidinden çıkarken, otelden mescide hareket ederken, mutlaka selatu selam getirmeyi unutmayalım. Peygamber Efendimiz, 'Vefatımdan sonra üzerime selatu selam getirenlerin selatından, selamından haberdarım.' buyuruyor." diye konuştu.

Havanın yağışlı olmasından dolayı Hacı Mehmet Şirin Camisi'nde devam edilen programda, ilahiler seslendirildi.

İkindi namazının ardından hacı adayları, Mekke'ye gönderilmek üzere Muş Sultan Alparslan Havalimanı'na götürülecek. (İLKHA)

İlgili Galeriler