Başkentliler asgari ücret zam beklentilerini paylaştı

Milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret hakkında İLKHA mirofonlarına konuşan Ankaralılar, 2023 yılı ara zammı için belirlenecek asgari ücretin, insanların, insanca yaşayabilmesi için hayat standartlarında olması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 15.06.2023 15:20:05 / Güncelleme: 15.06.2023 15:20:28 / Röportaj / Ankara Haberleri
Destek için 

Uzun süredir gündemi meşgul eden asgari ücret miktarının ne kadar olacağı konusu tartışılmaya devam ederken, milyonlarca çalışan ise asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor.

Asgari ücretle ilgili görüşlerini İLKHA muhabirleriyle paylaşan Başkentliler, asgari ücrete zam konuşulduğundan beri marketlerin zam yaptıklarını ve bu yüzden zamların denetlenmesi gerektiğini söyledi.

"İnsanlarımızı tatmin edecek bir rakamın tespit edilmesini bekliyorum"  

Nihat Kemacı

Asgari ücretten beklentilerini sıralayan Nihat Kemacı, "Asgari ücretle geçinmek zorunda kalan insanlarımızı tatmin edecek, insanca yaşamalarını sağlayacak bir rakamın tespit edilmesini bekliyorum. Asgari ücretin artması konusu gündeme geldiğinden itibaren hemen her şeye zam gelmesi konusunda çok sıkı denetim olması gerekir. Merkez hükümetin almış olduğu kararlar belediyelerce yerine getirilmiyor. Ben Sakarya'da yaşıyorum. Orada hiç denetime rastlamadım." diye tepki gösterdi.

"Bu dönemde zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor"

İsmet Argin

Ekonomik sorunlardan dolayı asgari ücretin refah düzeyinde olması gerektiğini belirten İsmet Argin, "Asgari ücrete zam geldiği zaman hemen bizden 2 katını geri alıyorlar. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Bugün aldığımız malı ertesi gün yerine koyamıyoruz. İnsanlar gerçekten fırsatçılık yapıyorlar. Bugün aldığımız bir pet suyu yarın farklı bir fiyata almak zorunda kalıyoruz. Marketlere bir denetim şartı olması gerekir. Bu dönemde zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Ben ter döküp karşılığını alamıyorsam başkalarının cebine giriyor demektir." ifadelerini kullandı.

"Devletin denetimi şart"

Bedriye Çermikli

Asgari ücretin 22 bin lira olması beklentisinde olduğunu söyleyen Bedriye Çermikli, "Asgari ücretin fazla olması gerekir. Çünkü ev kiraları gerçekten fazla. İnşallah bundan sonra iyi olur. Ben dün simit alacaktım. Ama simidin fiyatı hiçbir yerde aynı değil. Simidi almadan çıktım. Devletin denetimi şart. Bu böyle devam ederse durumlar iyi değil." dedi.

"Asgari ücret, insanların insanca yaşayabilmesi için hayat standartlarında olması gerekir"

Necati Açıkgöz

Asgari ücretin stabil olması için en az 15 bin liranın üzerinden olması gerektiğini vurgulayan Necati Açıkgöz, "Ekonomini dengede tutulursa bu rakam yeterli olacaktır. Yarın için ne olur bunu bilemiyorum. Ekonomi kolay bir yönetim değildir. İnsanların insanca yaşayabilmesi için hayat standartlarında olması gerekir. Asgari ücretle çalışan bir insan tiyatroya gidebiliyor mu? Bir baba ailesini lokantaya götürüp yemek yiyebiliyor mu? Ayda en az bir defa ailesini bir eğlence yerine götürebilir mu?" şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler