Depremzede hacı adayları kutsal topraklara doğru yola çıktı

Adıyaman'da 344 kişilik ilk hacı kafilesi yola çıkarak kutsal topraklarda Hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadı.

Ekleme: 15.06.2023 14:20:04 / Güncelleme: 15.06.2023 14:26:55 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adıyaman Havaalanına sevdikleriyle birlikte gelen hacı adayları yapılan evrak kontrollerinin ardından Medine'ye uçacak olan uçakla kutsal topraklara doğru yol aldı.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programın ardından yola çıkan hacı adayları, sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Allah'ın evini ziyaret edecek olmanın mutluluğunu yaşayan hacı adayları, sevdiklerinden ayrılmanın verdiği hüznü yaşarken Allah'ın emrini yerine getirerek hacı olacak olmanın da mutluluğunu yaşadı.

Kimisi yıllardır sıra gelmesini bekledikten sonra ilk defa Hac'a gidecek olmanın kimisi de ikinci defa gidecek olmanın sevinci yaşıyor.

"Deprem nedeniyle üzüntülüyüz"

Mehmet YAvuz 

12 yıl bekledikten sonra kurada ismi çıkan Mehmet Yavuz, "12 Yıldır yazdırmışım kendimi bu sene nasip oldu gideceğim. Bir yandan deprem nedeniyle üzüntülüyüz bir yandan da Hac'a gideceğimiz için sevinçliyiz. Önemli olan genç yaşta gitmektir. Sevinçliyiz, orada Allah'ın emrini ve farz kıldığı ibadetlerini yerine getireceğiz. Orada bütün ümmete dua edeceğiz." dedi.

"Çok duygusalım"

Dilara Yoldaş

İkinci defa Hac'a gitmenin kendisine nasip olduğunu dile getiren Dilara Yoldaş, "Çok mutluyum çok duygusalım Allah herkese nasip etsin. Bu benim ikinci defa gidişim olacak." ifadelerini kullandı.

"Heyecanlıyız, mutluyuz"

Ömer Türk

Ömer Türk, "7 sene oldu bekliyorum. Allah bugüne kısmet etti, heyecanlıyız, mutluyuz. Yaşanan deprem sonrasında Hac'a gidecek olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. İnşallah bütün ümmete nasip olur. Tekrardan gitmeyi Rabbimiz bizlere nasip etsin diye dua ediyorum." şeklinde konuştu.

"Darlıktan sonra Rabbim bir ferahlık nasip etti"

Abdurrahman Demirkaya

Abdurrahman Demirkaya, "Kaydolmanın adından sekiz sene geçti ilk Hac bu sene nasip oldu. Darlıktan sonra Rabbim bir ferahlık nasip etti. Yedekten çıkması bizim için sürpriz oldu. Daha önce umre tecrübemiz vardı. Gitmeyi çok istiyorduk." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler