Sırbistan'da "şiddete karşı" gösteriler devam ediyor

Sırbistan'da mayısta yaşanan silahlı saldırıların ardından belirli aralıklarla "Sırbistan şiddete karşı" sloganıyla düzenlenen gösterilerin 6'ncısı yapıldı.

Ekleme: 09.06.2023 23:03:54 / Güncelleme: 09.06.2023 23:17:46 / Dünya
Destek için 

Başkent Belgrad'da, muhalefet partilerinin organizasyonunda düzenlenen gösteriye binlerce kişi katılırken, protestocular Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in istifasını talep etti.

Sırp oyuncu Jelisaveta Seka Sablic, şiddete karşı olduğu için gösterilere katıldığını ifade etti.

Diğer bir oyuncu Hadzi Nenad Maricic de "Tüm çocuklar güvenle büyüsün ve hiçbir anne baba bir daha çocuğunu korkuyla okula göndermesin diye şiddetle mücadelede etmek için araya geldik." diye konuştu.

Meclis binası önünde toplanan kalabalık, konuşmaların ardından Belgrad sokaklarında yürüdü. "Sırbistan şiddete karşı" yazılı dövizler taşıyan ve "Uyan Sırbistan" sloganları atan göstericiler, "taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda gösterilerin yeni bir şekil alacağını" dile getirdi.

Sırbistan'da 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıların ardından muhalefetin çağrısı üzerine binlerce kişinin katılımıyla 10, 12, 19, 27 Mayıs'ta ve 3 Haziran'da gösteriler düzenlenmişti.