Bingöl Üniversitesinde mezuniyet töreni

Bingöl Üniversitesinde 2022-2023 akademik yılında mezun olacak öğrenciler, mezuniyet heyecanı yaşadı.

Ekleme: 09.06.2023 14:20:05 / Güncelleme: 09.06.2023 14:20:05 / Eğitim / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl Üniversitesinin 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 

Mezuniyet törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Fakülte Dekanları, Müdürler, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninin sabah etkinliğine fakülteler katılırken öğleden sonraki etkinliğe ise Meslek Yüksekokulları katıldı. 

"Sizler; topluma direk etki eden, yönlendiren, aydınlatan bireylersiniz"

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Sizleri, aileleriniz bizlere teslim ettiği günden bu yana hocalarınız ile sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Bugünden sonra sizleri, ailelerinize tekrardan teslim ediyoruz. Henüz işin başındasınız, sorumluluklarınız daha fazla olacaktır. Kiminiz akademisyen, kiminiz öğretmen olacaksınız. Sizler topluma direk etki eden, yönlendiren, aydınlatan bireylersiniz. Toplum içerisinde sorumluluklarımız var. Kendi başımıza bir köşeye çekilip hayatımızı devam ettiremeyiz, sizlerin topluma yardımcı olmanız gerekiyor. Yaşantımızla, faaliyetlerimizle ve eğitimimizle bu sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Bundan sonraki süreçte mutlu ve huzurlu bir hayat sizlerin olsun. Her birininiz önce kendiniz için, sonra aileniz ve insanlık için faydalı birer birey olmanızı temenni ediyorum. Umarım her biriniz, geleceğinize emin adımlarla yürür ve başarılı bir hayat sürersiniz. Her şey gönlünüzce olsun." ifadelerini kullandı.

Programlarda Bingöl Üniversitesi lisans ve ön lisans birincileri öğrenciler adına birer konuşma yaparken, dereceye giren öğrencilere plaket, başarı belgesi ve hediye takdim edildi.  

Mezuniyet programları, öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve hatıra fotoğrafları çektirilmesi ile sona erdi. (İLKHA)