3 ilde sağanak nedeniyle okullar tatil edildi

Samsun'da 5, Sinop'ta 2 ilçede, Ordu'da da taşımalı eğitime sağanak nedeniyle ara verildi.

Ekleme: 06.06.2023 06:50:04 / Güncelleme: 06.06.2023 07:33:28 / Güncel
Destek için 

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime ara verilen okullar şu şekilde belirtildi:

"Atakum: Taşıma merkezi okullarımızdan Sarayköy İlkokulu-Ortaokulu, Özören Şehit Metin Aslantürk ilkokulu-Ortaokulu, Taflan Yalı İlkokulu- Ortaokulu, Altınkum İlkokulu okullarında eğitim öğretime 6 Haziran 2023 günü 1 gün süre ile ara verilmesine ayrıca (Çakırlar, İncesu, Kurugökçe Merkez ve Masatlık, Çamurlugöl Ve Kurugökçe Yalı,Elmaçukuru,Kaya Güney, Aslandamı, Kabadüz Mah. Dombalak Mevki,Erikli Yeni Mahalle, Kasnakçımermer, Kesirli, Adalar, Ulupınar, Akalan) güzergahlarındaki ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerinin izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Ayvacık: 6 Haziran 2023 günü eğitim öğretime tüm okullarımızda 1 gün ara verilmiştir.

Salıpazarı: 6 Haziran 2023 günü eğitim öğretime tüm okullarımızda 1 gün ara verilmiştir.

Ladik: 6 Haziran 2023 günü eğitim öğretime tüm okullarımızda 1 gün ara verilmiştir.

Canik: Taşıma Merkezi okullarımız ile Uludağ ortaokulu, Canik İmam Hatip Ortaokulu ve Cahit Zarifoğlu İlkokulunda 6 Haziran 2023 tarihinde eğitime bir gün ara verilmiştir.

Diğer ilçelerimizde ise 6 Haziran 2023 günü 1 gün süreyle taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrencilerimiz idari izinli sayılacaklardır."

Sinop'ta da sağanak ve olumsuz hava koşulları nedeniyle üç ilçede eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ayancık, Türkeli ve Erfelek ilçelerinde eğitime ara verildiği açıklandı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteorolojik ihbara göre bu gece ve sabah saatlerinde ilimiz genelinde şiddetli yağışlar beklendiğinden sel ve heyelan riskine karşı 6 Haziran 2023 Salı günü Ordu genelinde tedbir amaçlı, 2 bin 223 araçla okullarına gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizin eğitimlerine bir gün süreyle ara veriyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." dedi.

(İLKHA)