Ekonomi, Aile, Eğitim, Yeni Anayasa… BEKLENTİLER YÜKSEK

Toplumun aile, eğitim, ekonomi ve yeni anayasa noktasında kabineden beklentileri olduğunu ifade eden HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, “İnşallah bu yeni yüzyılda kabine ülkenin ciddi manada biriken sorunlarına, problemlerine eğilir. Ülkenin gerçekten eğitimden sağlığa, adaletten sosyal hayata dair çok ciddi problemleri var. Ekonomik anlamda yine sıkıntılar var. Halkın yeni kabineden önemli beklentileri var.” ifadelerini kullandı.

Ekleme: 06.06.2023 05:00:42 / Güncelleme: 06.06.2023 05:01:02 / manşetler
Destek için 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

Seçimler geride kalırken yeni kabinede devir teslim törenleri de tamamlandı. Yeni kabinenin ilk toplantısı Cumhurbaşkanı nezaretinde bugün gerçekleştirilecek. Toplumun yeni kabineden beklentileri ise oldukça yüksek. Vatandaşlar özellikle Ekonomi, Aile, Eğitim, Yeni Anayasa gibi konularda kabinenin bir an önce harekete geçerek birtakım adımları atmasını bekliyor.

HALKIN YENİ KABİNEDEN ÖNEMLİ BEKLENTİLERİ VAR

Toplumun beklentilerini gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, “İnşallah bu yeni yüzyılda kabine ülkenin ciddi manada biriken sorunlarına, problemlerine eğilir. Ülkenin gerçekten eğitimden sağlığa, adaletten sosyal hayata dair çok ciddi problemleri var. Ekonomik anlamda yine sıkıntılar var. Halkın yeni kabineden önemli beklentileri var. İnşallah yeni kabine bu sorunlara çözümler üretir ve halkı kısmen de olsa ekonomik ve sosyal rahata kavuşturur. Toplumsal barış ve huzuru sağlayacak yeni bir anayasanın hazırlanması gerekiyor. Yeni anayasa için bir adım atılması ve hazırlıkların yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM ÖNCELİKLİ BİR SORUN OLARAK ELE ALINMALIDIR

Eğitim konusundaki beklentilere de değinen Şahin, “Şu anda var olan sorunların temelinde eğitim vardır. Eğitim öncelikli bir sorun olarak ele alınmalıdır. Çünkü toplumdaki sorunların temelinde insan kaynağı vardır. Yeteri kadar insan yetiştirilmezse, yeteri kadar kalifiye eleman yetiştirilmezse bu sorunun önüne geçilemez. Sonuçta devleti, ekonomiyi, toplumu yönetecek kişiler insandır. Bunun için öncelikle eğitimin temel felsefesinden başlayarak müfredatına kadar ‘insan’ odaklı bir eğitim modeli inşa edilmelidir. Eğer sizler erdemli, ahlaklı, milli değerlerine, medeniyet değerlerine bağlı, bugünü ve yarını okuyabilecek kapasiteye sahip insanlar yetiştiremezseniz bu sorunları çözemezsiniz. Onun için ülkenin en önemli problemlerinden birisi eğitimdir diyoruz. Öncelikle kabinenin bunu ele alarak ciddi reformlar ve değişiklikler yaparak, okul öncesinden üniversiteye kadar çok ciddi reformların yapılması gerekiyor. Eğitim noktasında bu adımlar atılmazsa, ciddi manada değişimler gerçekleştirilmezse geleceğimiz karanlık demektir. Bunun için müfredatlar ve programlar maneviyatı, ahlakı öncelemeli ve bunlar yapılırsa da diğer sorunların çözümüne de katkı sunulmuş olur.” şeklinde konuştu.

6284 SAYILI KANUN MUTLAKA GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR

Toplumun temeli olan aile konusunda da önemli adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Toplumda bir arada yaşama kültürüne sahip bir medeniyetin insanlarıyız. Bu medeniyette yaşayan insanlar olarak bizi belli bir seviyeye çıkaran da aile yapımızın mükemmelliği ve güzelliğidir. Aile için ciddi manada sıkıntılara neden olan 6284 sayılı kanun gibi kanunlar mutlaka gözden geçirilmelidir. Aile toplumun hayatının merkezine alınmalıdır. Aileyi bütün sapkınlıklara ve kötülüklere karşı muhafaza edecek adımlar mutlaka atılmalıdır.” dedi.

SOSYAL ADALETİ MUTLAKA TABANA YAYMAK ZORUNDAYIZ

“Toplumun bir diğer beklentisi ekonomik problemlerin bir an önce düzeltilmesidir.” Diye konuşan Şahin son olarak söyle konuştu; “Sosyal adaleti mutlaka tabana yaymak zorundayız. Adaleti her alanda etkin bir hale getirmek zorundayız. Düşünen, üreten ve ürettiğiyle toplumu belli bir seviyeye çıkarmayı hedefleyen adımların mutlaka atılması gerekiyor. Yine aynı şekilde dışa bağımlılıktan kurtulmanın yolu da üretimdir. Kırsal kesimlere dönüş noktasında ciddi adımlar atılmalı. Kentlerde ciddi manada yoğunlaşan nüfus tüketici bir nüfustur ve tüketici nüfus toplumu geliştirmiyor. Kalkınmanın temeli üretimse üretimin de merkezi kırsal kesimdir ve bu noktada köye dönüşün mutlaka sağlanması gerekiyor. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılmalı adımlar atılmalı. Tarım ve hayvancılık alanlarında gerekli teşvik ve destekler sağlanmalı ve köye dönüşler cazip hale getirilmelidir.”