Demirtaş aslında ne istedi?

HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonuçlarının ardından aktif siyaseti bıraktığını açıklamış ve HDP'yi sert sözlerle eleştirmişti.

Ekleme: 04.06.2023 13:54:32 / Güncelleme: 04.06.2023 14:05:20 / Güncel
Destek için 

 Aktif siyaseti bırakan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu belirttim. Fakat önerim herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi." demişti. 

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, HDP’li üst düzey bir yöneticinin Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “adaylık” açıklaması için, “Selahattin'in ‘aday olmak istiyorum’ talebi asla olmadı, genel merkezimize ulaşmadı” dediğini aktardı.

İsmail Saymaz,  HDP’li üst düzey bir yöneticinin Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerini aktardı. HDP’li yönetici, Demirtaş’ın adaylık çıkışı için şunları söyledi:

“Selahattin'in ‘aday olmak istiyorum’ talebi asla olmadı, genel merkezimize ulaşmadı. Tam tersine basına mülakatlar vererek, ‘hukuki durumum sebebiyle seçeneklerden biri değilim’ dedi. Hatta partimiz aday havuz oluştururken, Selahattin başkanı başa koymuştu. Hukuki durumunu avukatları da kendisi de biliyor. Denklemde yer almadığına, kadın cumhurbaşkanı adayının etkili olacağına dair bizlere notu ulaştı ve partide bu notu mevcut.”

Kulislerde ise Demirtaş'ın aday olarak meydanlarda boy gösteren eşi Başak Demirtaş'ın adını verdiği konuşuluyor.

 

Etiketler: