Tarihte bugün: 4 Haziran

4 Haziran’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

Ekleme: 04.06.2023 03:30:00 / Güncelleme: 04.06.2023 03:30:07 / Tarihte Bugün
Destek için 

M.Ö. 781: Tarihte ilk kez bir güneş tutulması Çin’de kayıtlara geçti. Güneş tutulması ayın dünya ile güneş arasına girmesi sonucu meydana gelir. Ayın gölgesinin kapladığı alanlarda tam güneş tutulması, diğer yerlerde tam olmayan güneş tutulması görülür. (Tarihte kayda geçen ilk güneş tutulması)

 980: İbn-i Sina dünyaya geldi. Tıp, felsefe, astronomi ve fenni ilimlerde bir deha olan İbn-i Sina kendisinden sonraki tüm zamanlarda en çok konuşulan ve tartışılan ilim adamlarından oldu. (İbn-i Sina doğdu)

 1878: Kıbrıs’ın idaresinin geçici olarak Birleşik Krallık'a bırakıldığı "Kıbrıs Antlaşması" imzalandı. 16 Ağustos 1960 tarihine kadar sürecek olan ve Britanya Kıbrısı olarak adlandırılan idare kuruldu. ("Kıbrıs Antlaşması" imzalandı)

1943: Toprak mahsullerinden vergi alınmasını öngören yasa kabul edildi. Yasaya göre; her çeşit toprak ürününün vergiye tâbi olduğu açıklandı. (Toprak ürünleri vergiye tâbi oldu)

1989: Çin'in başkenti Pekin'de, öğrencilerin yaptığı gösteriler kanlı biçimde bastırıldı. 100 binden fazla göstericinin üzerine tanklarla ve ağır silahlarla ateş açan ordu birlikleri 2 ile 4 bin arasında öğrenciyi öldürdü. 7 bin'den fazla gösterici de yaralandı. (Çin’de gösteriler kanlı biçimde bastırıldı)

2012: Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’ın Arakan bölgesinde Tebliğ Cemaati’ne mensup 10 Müslüman genç, 200 kişilik Budist grubunun saldırısına uğrayarak bıçak ve kılıçlarla şehit edildi. (Budistlerden Müslüman katliamı!)

2016: ABD’li efsanevi Müslüman boksör, eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali, solunum rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti. (Müslüman boksör Muhammed Ali hayatını kaybetti)