Siirt halkının yüzde 65'i randevu sistemini kullanmıyor

Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Siirt il Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Siirt'te sağlık gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

Ekleme: 30.05.2023 13:50:05 / Güncelleme: 30.05.2023 13:51:31 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinde sağlık alanındaki gelişmeleri paylaşmak amacıyla basın mensuplarına bir kahvaltı toplantısı düzenlendi.

Siirt il Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, önceliğinin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eksikliklerini birim bazlı cihaz ve ekipleri tamamlayıp kalp ameliyatlarına başlamak olduğunu kaydetti.

Kendi evladımıza ne istiyorsak vatandaşımıza da aynısını istiyoruz." diyen Siirt il Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, bu zihniyetle çalıştıklarına dikkat çekti.

"Siirt'te çok yakında açık kalp ameliyatları da yapılacak"

Cihaz ve ekipleri tamamlayıp kalp ameliyatlarına en kısa sürede başlayacaklarını ifade eden Ömür, "Bunu için bütün alt yapı hazırlıklarını tamamladık. Sadece bakanlıktan gelecek yazıyı bekliyoruz. Siirt'te MHRS (randevu) sisteminde halen sıkıntılar devam ediyor. Bakanlığımız istiyor ki vatandaşlar telefon açarak gelip muayene olsunlar, bu yöntem hem ekonomik hem çağdaş hem de hastaya daha fazla zaman ayrılabiliyor. Batı'da bu çok güzel devam ediyor ama Siirt'te bunu oturtmak mesele." ifadelerini kullandı.

"Vatandaş randevu sistemine alışsın doktorlarda gelen hastayı geri çevirmesin"

Siirt'te vatandaşların randevu alma ile ilgili olumsuz bir tavrı olduğuna dikkat çeken Ömür, "Siirt'in yüzde 52'si kırsalda yaşıyor. Randevu sistemini hem işletemiyoruz hem de randevusuz gelen bir sürü hasta var. Bir doktorun maksimum bakacağı hasta sayısı 40 ama biz bunu bazı branşlarda 60 yaptık. Cildiye 100'den fazla hasta bakıyor. Köyden gelen vatandaşı geri çeviremeyiz. Vatandaştan isteğimiz randevu sistemine alışmaya başlasınlar. Doktorlardan da isteğimiz gelen hastayı geri çevirmesinler." çağrısında bulundu."

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir gün içerisinde bin 356 hastanın randevu alarak geldiğini 2 bin 485 hastanın ise randevu almadan geldiğine dikkat çeken Siirt Eğitim ve Araştırma Hastane 'si Başhekimi Çağdaş Kaynak, polikliniklerde hizmet alan hastaların sadece yüzde 35'nin randevu alarak geldiğine dikkat çekti.

"Siirt halkı için tıp fakültesinin önemini biliyoruz çok önemli bir kazanım"

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akademik ve bilimsel bir merkez olma yönünde ilerlediğine dikkat çeken Kaynak," Hastanemiz Siirt tıp fakülse ile beraber dönem 4 öğrencileri bu sene stajlarını hastanemizde tamamlamalarıyla birlikte akademik bir merkez haline geldi.  22 dönem 4 öğrencileri stajlarını tamamlayıp 4 Eylül itibarı ile dönem 5 olacaklar. Önümüzde ki yıl da dönem 5 ve dönem 4 öğrencileri hastanemizde tığ eğitimi vermeye devam edeceğiz. Siirt halkı için tıp fakültesinin önemini biliyoruz. Çok önemli bir kazanım, el birliği ile STK, basın ve sağlık yöneticileri el birliği ile bu yükü hep beraber ileriye taşımamız gerekiyor." dedi. (İLKHA)