Türkiye’nin ikinci yüzyılından halk ne bekliyor?

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Turu sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tekrar Cumhurbaikanı seçildi. Ankara halkı, iktidardan Türkiye’nin ikinci yüzyılı ile ilgili beklentilerini aktardı.

Ekleme: 30.05.2023 13:35:04 / Güncelleme: 30.05.2023 13:39:51 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Türkiye’de ilk defa ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kazanarak tekrardan Cumhurbaşkanı oldu.

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılının kapısını açtık." dedi.

Ankara halkı, Türkiye’nin ikinci yüzyılı ile ilgili beklentilerini İLKHA muhabirlerine anlattı. Seçimlerin ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulunan Ankaralılar, Amerika ve Avrupa’dan bir şeyler beklemek yerine onların yaptıklarının daha iyisini Türkiye’nin yapması gerektiğini aktardı.

"Yeni yüzyılda kimseye boyun eğmeden ileriye devam edeceğiz"

Ali Gül

Türkiye'nin daha iyi yerlere gelmesi ve her şeyin daha iyi olması temennisinde bulunan Ali Gül, "Türkiye olarak daha iyi işler yaparak kimseye boyun eğmeden herkesin karşısında dik duralım. Dünyanın bize dediklerini yapmadan kendimiz daha iyi işler yapalım. Şu ana kadar yapılanların dışında inşallah daha fazlasıyla Türkiye’miz gelişecek. Yeni yüzyılda kimseye boyun eğmeden ileriye devam edeceğiz." dedi.

Yusuf Hastekin

Yeni yüzyılda yeni hizmetlerin olması beklentisi içerisinde olan Yusuf Hastekin, "Seçim ve yeni yüzyıl vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Millet iktidardan memnun olduğu için tekrardan seçildi." ifadelerini kullandı.

Avrupa ve Amerika’dan bağımsız olunması gerektiğini belirten Ahmet Yıldırım, şu şekilde konuştu:

Ahmet Yıldrıım

"Yeni yüzyılda Amerika'dan bağımsız olmamız lazım. Müslümanlar çok kırıldı. Yapılan sanayi ve teknolojik çalışmaların devam etmesini isterim."

İktidardan memnun olmadığını dile getiren vatandaşlardan Duran Çelik, "20 senedir hükümet devleti batırdı. Türkiye’nin arsaları satıldı. Bankalar soyuldu. Ekonomik bakımdan çok kötü durumdayız. Millet alışveriş yapamıyor. Bu pahalılığı yok etmeleri gerekir." şeklinde belirtti.

"Avrupa’ya özenmek değil, onların yaptıklarının daha iyisini yapabilmek gerekir"

Serkan Aşgit

Türkiye yeni yüzyılından beklentilerini sıralayan Serkan Aşgit, "İnsanlar arasında savaş olmadan barış ortamını sağlayabilmek gerekir. Günümüzde bu biraz daha zor. Çünkü hayat mücadelesi ve insanların birbirleriyle olan hayat mücadelesi mutlaka zorlaştırıyor. Yani insanların ilk başta birbirlerini sevmesi lazım. Kesinlikle insanların saygılı ve sevgili olması lazım. Bu olmadığı zaman zaten hiçbir şey olmuyor. İnsanlığın en temel hususu saygı ve sevgidir. Beklentim de şu; Avrupa’ya özenmek değil, onların yaptıklarının daha iyisini yapabilmek. Bunları yaparak gençlerin önünü açmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dünya arenasında daha iyi yerlere gelmesi beklentisinde olduğunu ifade eden Osman Çam, yeni yüzyılda daha ileriye gidilmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler