Sudan'da ateşkesin ardından çatışmalar yeniden başladı

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında ilan edilen bir haftalık ateşkesin sona ermesinin ardından çatışmalar yeniden başladı.

Ekleme: 29.05.2023 15:09:15 / Güncelleme: 29.05.2023 15:10:32 / Dünya
Destek için 

Ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), yedi günlük insani ateşkesin sona ermesine saatler kalan başkent Hartum'da yeniden çatıştı.

Al Hadath TV kanalına göre , Hartum'un birçok semtinde silah sesleri duyuluyor. Ayrıca Omdurman şehrinin güney ve batısında çatışmalar sürüyor. 

Tarafların, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde kabul ettiği ateşkes yerel saatle 21:45'te (TSİ 22:45) sona eriyor. Aynı zamanda, ordu ve HDK geçen hafta insani ateşkesin uzatılmasını görüşmeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda yaşanan anlaşmazlık  çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Doktorlar birliğinin son rakamlarına göre, çatışmaların başlamasından bu yana en az 866 sivil hayatını kaybetti. (İLKHA)