Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulunda öğrenci kabul süreci başladı

Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen 'Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme' projesi kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı.

Ekleme: 26.05.2023 18:09:15 / Güncelleme: 26.05.2023 18:11:42 / Eğitim / Malatya Haberleri
Destek için 

Şimdiye kadar 36 öğrencinin hafızlığını bitirdiğine dikkat çeken Okul Müdürü Feyzullah Acar, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için öğrenci kabul sürecinin başladığını, 31 Mayıs’ta sona ereceğini belirterek, velilerin kayıt yapmaları çağrısında bulundu. 

Başlayan öğrenci kabulü ile ilgili İLKHA Muhabirine konuşan Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Feyzullah Acar, okullarında öğrencilere hem akademik hem hafızlık anlamında çok büyük avantajlar sağlandığına vurgu yaparak, öğrencilerin 4 yılın sonunda hem hafızlığı tamamladıklarını hem de LGS’de Türkiye’nin en iyi liselerine yerleşme hakkına sahip olduklarına dikkat çekti.

“Öğrencilerimiz internet sitemiz üzerinden başvuru yapabilirler”

Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Feyzullah Acar

2023-2024 Eğitim öğretim yılı için okullarında öğrenci kabul sürecinin başlandığına dikkat çeken Acar, “Son başvuru tarihi 31 Mayıs’tır, sınav tarihi ise 10 Haziran’dadır. Öğrencilerimiz internet sitemiz üzerinden başvuru yapmalarını bekliyoruz. Ayrıntılı bilgiye de internet sitemiz üzerinden ulaşabilirler.” dedi.

“Amacımız ülkeye yön verecek hafızlar yetiştirmektir”

Projenin temel amacına değinen Acar, “Proje’nin amacı; hafızlık sürecinde, zihinsel açıdan akranlarına göre çok daha büyük bir gelişim gösteren, planlı ve disiplinli çalışmayı öğrenen hafızlık öğrencileri, tam donanımlı bir okulla ve tam profesyonel bir destekle akademik başarısı yüksek, sosyal becerileri gelişmiş tüm yeteneklerini ve gizli güçlerini fark ederek kendini gerçekleştirmiş vatana yön verecek hafızlar olarak yetiştirmektir. Bu doğrultuda 3 senedir faaliyetlerimiz devam ediyor.” diye anımsattı.

“Farabi, Gazali ve İbni Sina gibi büyük İslam düşünürleri küçük yaşlarda hafızlıklarını tamamlamışlar”

Acar, “Bilindiği üzere, Farabi, Gazali ve İbni Sina gibi büyük İslam düşünürleri küçük yaşlarda hafızlıklarını tamamlamışlar. Bunun yanı sıra Kur’an-ı Kerim’in zihinsel becerileri desteklediği ile ilgili bilimsel bir sürü araştırma var. Bu projenin aslında çıkış noktası bu.” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz bu sayede hem akademik hem hafızlık anlamında çok büyük bir avantaj sağlıyorlar”

Öğrencileri tam donanımlı bir okulla desteklediklerine vurgu yapan Acar, “Okulumuzda, kapalı spor salonu, halı saha, kodlama atölyesi, musiki atölyesi, sanat atölyesi, tilavet odaları, konferans salonu, yemekhane gibi 20’ye yakın etkinlik alanı var. Bunun yanı sıra öğretmenlerimizi de proje okulu yönetmenliğine göre seçiyoruz. Burada görev yapan Kur’an kursu hocalarımız Yeşilyurt İlçe Müftülüğü tarafından seçiliyor, akademik hocalarımızda teklifle atanıyorlar. Hafızlık öğrencilerimiz Malatya’nın en iyi Türkçe, matematik ve Fen öğretmenlerinden ders alma imkanına sahip oluyorlar. Öğrencilerimiz bu sayede hem akademik hem hafızlık anlamında çok büyük bir avantaj sağlıyorlar. Bunun dışında okulumuzun fiziki donanımından da istifade ederek hem eğleniyorlar hem de kendilerini geliştiriyorlar. Öğrencilerimiz bu 4 yılın sonunda hem hafızlığını tamamlıyorlar hem de LGS’de Türkiye’nin en iyi liselerine yerleşme hakkına sahip oluyorlar.” diye dikkat çekti.

“Şimdiye kadar 36 öğrencimiz hafızlığını bitirdi”

Protokol gereği öğrencilerin 5’inci ve 6’ıncı sınıfta hafızlığını bitirdiğini ve 7’inci sınıfta ise pekiştirme yaptıklarını kaydeden Acar, “7’inci sınıftaki 50 öğrencimizden 36’sı hafızlığını bitirdi ve pekiştirme süreçleri devam ediyor. İnşallah haziran ayında da hafızlık belgelerini alacaklar. İnşallah her geçen yıl bu sayı artacak ve Malatya’mıza her sene 60-70 tane hafızı buradan mezun edeceğiz ve bunlar toplumumuza yön verecekler diye temenni ediyoruz.” diye kaydetti.

“Okulumuz özel değil, devlet okulu, velilerimizin başvuru yapmalarını bekliyoruz”

Acar, “Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Okulumuzun özelliklerinden dolayı vatandaşlarımız özel okul sanıyor. Okulumuz kesinlikle devlet okulu. Hem okulumuz hem de yapılan sınavlar ücretsizdir. Bu tamamen devletimizin vatandaşlarımızın hizmetine sunduğu bir hizmettir. İlgi duyan velilerimizin başvuru yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

“Hafızlarımız İnşallah geleceğin mühendisleri, doktorları, hukukçuları ve bürokratları olarak ülkeye en üst perdeden hizmet edecekler”

Acar, son olarak şunları söyledi: İnşallah bu öğrencilerimiz ahiret anlamında çok iyi birer hafız olarak ahiretlerini kurtaracaklar ve çevresini bu sayede destekleyecekler. Hem de İnşallah geleceğin mühendisleri, doktorları, hukukçuları ve bürokratları olarak ülkeye en üst perdeden hizmet edecekler.” (İLKHA)

İlgili Galeriler