İspanya göle döndü!

İspanya'nın güney bölgelerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sebebiyle meydana gelen sel hayatı felç ederken eğitime ara verildi.

Ekleme: 24.05.2023 15:20:04 / Güncelleme: 24.05.2023 15:28:44 / Güncel
Destek için 

Dünden bu yana İspanya'nın güney ve güneydoğusunda bulunan bazı bölgelerde etkili olan şiddetli sağanak yağış etkisini devam ettirirken cadde ve sokaklar sular altında kaldı, ev ve işyerlerinin bodrum katlarını su bastı, park halindeki araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi.

Yağışın yaya ve araç ulaşımını kötü etkilemesi ve engellemesi sebebiyle kreşler, okullar ve üniversitelerde eğitime ara verildi.

 Yağışlardan en fazla olumsuz etkilenen Murcia Valencia ve Endülüs özerk bölgelerinde ise sel sebebiyle üst seviyede alarma geçilirken acil durum hizmet ekipleri sel sularının tahliyesi için çalışmalara başladı.

İspanya Ulusal Meteoroloji Ajansı yaptığı açıklamada, Valencia'da birkaç günde görülen o yağışın bazı bölgelerin son 6 ayda aldığı yağış miktarından fazla olduğunu, Ontinyent kasabasında yağan yağmurun son 100 yılın rekoru olduğu ve Clariano kasabasının su seviyesinin yükseldiğini belirtti. (İLKHA)