Zebihullah Mücahid'den sosyal medyadaki iddialara ilişkin yalanlama

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Başbakan Yardımcısı Molla Abdulğani Birader'e dayandırılarak dolaşıma konulan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Ekleme: 21.05.2023 20:09:12 / Güncelleme: 21.05.2023 20:12:34 / Dünya
Destek için 

Sosyal medya mecralarında, Afganistan İslam Emirliği'nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdulğani Birader'e dayandırılarak, "Akıncılarımız Türkiye'de konuşlandırıldı. Cundullah ve Hizbullah ile birlikte bir devrim yapmak üzere bekliyoruz. Türkiye'yi de kendi dünyamızda görmek için mücadele ediyoruz." şeklinde yapılan paylaşımların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Afganistan İslam Emirliği'nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdulğani Birader

Yapılan paylaşımlar üzerine bir açıklama yapan Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Molla Birader'in böyle bir açıklaması olmadığı gibi ülke olarak böyle bir politikalarının da olmadığını belirterek iddiaların asılsız ve yalan olduğuna vurgu yaptı.

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid

Sözcü Mücahid, yayımladığı sesli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Selamün aleykum.

Kardeş ülke Türkiye'de Molla Birader hakkında yayımlanan açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Sayın Molla Birader'in böyle bir açıklaması yoktur. Afganistan İslami Emirliği'nin böyle bir politikası da yoktur. Hiçbir ülkenin iç meselesine müdahale etmiyoruz. Hiçbir ülke ile de sorun yaşamak istemiyoruz. Türkiye bizim kardeş ülkemiz. Onlara güveniyoruz. Yakın ilişkilerimiz var. Yayımlanan şey gerçeği yansıtmıyor ve onu ret ediyoruz." (İLKHA)