İşgalci rejimin savaş bakanı Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İşgalci siyonist bakan Itamar Ben Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek beraberindekilerle ayin yaptı.

Ekleme: 21.05.2023 15:30:06 / Güncelleme: 21.05.2023 15:31:43 / Dünya
Destek için 

Aşırılık yanlısı siyonist bakan Itamar Ben Gvir, bir kez daha provokasyonda bulunarak Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Bu yıl ikinci kez Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Ben Gvir, sözde haham Samson Alboim ve beraberindeki işgalci siyonistlerle Harem-i Şerif'te talmud ayini gerçekleştirdi.

Ben Gvir, burada provokasyonuna devam ederek Mescid-i Aksa'nın egemenliğinin işgalci rejime ait olduğunu savundu.

Ben Gvir'in Mescid-i Aksa baskını Filistinlilerin büyük tepkisini çekti.

Tepkiler

El Aksa Mütevelli Heyeti üyesi Fahri Ebu Diab, Ben Gvir'i mübarek Mescid-i Aksa'ya saldırmasının Filistin halkına ve İslami kutsallara karşı bir savaş ilanı olduğunu söyledi.

Ebu Diab, Kudüslülerin kararlılığının ve Filistinlilerin samimiyetinin işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kontrol etme girişimlerini engelleyeceğini vurguladı.

Uluslararası Kudüs Vakfı'nın Filistin'deki ofisinin bir üyesi olan Şuayb Ebu Sinine, işgalcilerin ve yerleşimcilerinin işgal altındaki Kudüs şehrine karşı suç işlediğini söyledi.

Ebu Sinine, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı her gün maruz kaldığı bu sürekli ihlallerden korumak için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

El Aksa Vakıf ve Miras Akademisi Başkanı Naci Bakirat, Mescid-i Aksa'ya saldırının Müslümanlar, ibadet edenler ve ziyaretçiler için bir provokasyon olduğuna işaret etti.

HAMAS'tan tepki

HAMAS'ın işgal altındaki Kudüs şehri sözcüsü Muhammed Hamada, Ben Gvir'in bir grup aşırılık yanlısı yerleşimci eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlularına düzenlediği barbarca saldırının; faşist siyonist rejim altında Mescid-i Aksa'ya yaklaşan tehlikenin derinliğinin ve aşırı sağcı bakanlarının küstahlığının teyidi olduğunu kaydetti.

Hamada, "En saf yerlerimize ve en kutsal camilerimize yönelik saldırıdaki bu ısrar karşısında, halkımızın işgalden daha büyük ve daha uzun süreli bir kararlılığa sahip olduğunu ve halkımızın teslim olmayacağını teyit ediyoruz. Bu saldırı karşısında Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmayacağız." dedi. (İLKHA)