Kadınların, aileleri için yaptıkları taş fırın ekmeleri geçim kaynakları oldu

Tekirdağ'da kırsal mahallede kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve tadını taş fırından alan köy ekmeği lezzetiyle öne çıkıyor.

Ekleme: 20.05.2023 15:28:45 / Güncelleme: 20.05.2023 15:28:45 / Kültür & Sanat
Destek için 

Hayrabolu ilçesi Emiryakup Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, annelerinden öğrendikleri usulle köy ekmeği yapıyor.

Her evin bahçesinde kil, kiremit ve tuğladan yapılan taş fırınlar bulunan mahalledeki kadınlar, hem aile tüketimleri hem de satış yapmak maksadıyla geleneksel ekmek üretimine yıllardır devam ediyor.

Kadınlar aldıkları siparişe göre ekşi mayalı tam buğday ekmeklerini pişirip hazır hale getiriyor. Köy ekmeğini civar mahalle ve ilçelerden almak için onlarca kişi geliyor.

Mahalledeki kadınlardan Nurcan Bozkurt gazetecilere yaptığı açıklamada, ekmeğin lezzetinin herkes tarafından çok beğenildiğini söyledi.

Bozkurt, annesinden öğrendiği gibi ekmek yapımını sürdürdüğünü ifade ederek "Çocukluğumdan beri hiç ekmek yapmayı bırakmadım. Bırakanlar oldu, artık satın alıyorlar. Ben de satın alanlar sayesinde para kazanıyorum." diye konuştu.