Havaların ısınmasıyla bisiklete olan rağbet arttı

Geçtiğimiz yıllara göre bisikletlere olan talebin arttığını söyleyen bisikletçiler, fiyatların yükselmiş olmasına rağmen işlerinin yoğun olduğunu söyledi.

Ekleme: 20.05.2023 15:09:20 / Güncelleme: 20.05.2023 15:09:20 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Yazın gelmesiyle birlikte bisiklet sezonu da açıldı, bisikletçilerde oluşan yoğun talep esnafı mutlu etti.

Esnaflar Bisiklet ve yedek parçaya yapılan zamlar satışları olumsuz etkilese de geçtiğimiz yıllara göre satışların iyi olduğunu belirtti

Geçtiğimiz senelere göre işlerin daha iyi olduğunu ifade eden Halil Güzel, "Şu anda işlerimiz çok yoğun, daha önce bu kadar yoğunluk yoktu. Fiyatlar artmış olmasına rağmen talep çok fazla. Millette para çok daha önceki yıllarda bu kadar alışveriş olmuyordu. Maşallah iki katına fiyatlar arttı ama yine de alıyorlar. Akşama kadar burada yoğunluktan dolayı nefes alamıyoruz. Şu anda bisiklet fiyatlarında yükselme var. Geçen sene 100 TL ye aldığımız bisiklet şuanda toptan alışımız 220 TL yüzde 150 artış var fiyatlarda. Satışlarımız on numara bu sezon mal yetiştiremiyoruz Maşallah." diye konuştu.

Yapılan zamlardan sonra ikinci el bisikletlere rağbet arttığını dile getiren Hasan Kurt, "Bisikletlere rağbet az biz şu anda fiyatlara yetişemiyoruz. Fiyatlar günlük değişiyor her gün zam geliyor. Parçalar dolar üzerinden geliyor Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz ama Türkiye parasıyla alışveriş yapmıyoruz. Her şey dolara bağlı dolar ile alışveriş yapıyoruz. Bizim sezonumuz yazın açılır kışın satışlar düşer yazın artar. 30 TL'ye aldığım naylon motor şu an toptan fiyatı 160 TL, 400 TL ye aldığım bisiklet şu anda bin 400 TL buyurun fiyatları siz değerlendirin. Gelen müşteriler genelde ikinci el alıyor 2 bin TL bir bisiklete veremiyor ki nasıl versin asgari ücretle çalışan adam. Her ailede 4-5 tane çocuk var. Hangi birine alsın mecburen ikinci ele yöneliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler