Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya'daki kundaklama girişimine tepki

Almanya'nın Stuttgart şehrinde Türk seyahat acentesine yönelik kundaklama girişimine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Ekleme: 19.05.2023 17:05:05 / Güncelleme: 19.05.2023 17:12:43 / Güncel
Destek için 

Bugün sabah saatlerinde Almanya'nın Stuttgart şehrinde bulunan Türk seyahat acentesine kundaklama girişiminde bulunuldu.

Alanya Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyarette konuya değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir Türkiye vatandaşının seyahat acentasına kundaklama girişiminde bulunulduğunu, orada maddi hasarın olduğunu arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirtti.

Devlet olarak işyeri saldırıya uğrayan Türkiye vatandaşının yanında olacaklarını ve olayın takipçisi olacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Şikâyette bulundunuz mu dedim. Vatandaşımız şunu söyledi; ''Sayın Bakanım, ben bunlara güvenmiyorum ki. Bugüne kadar bize yönelik PKK'nın, ırkçıların saldırılarının hangisinin hesabı soruldu? Hangisi aydınlatıldı? O yüzden güvenmiyorum bunlara.' Gerçekten de öyle. Kaç ırkçı saldırı oldu, camilere saldırı oldu. Vatandaşlarımızı taradılar, öldürdüler. Hiçbirisi aydınlatılmıyor. Benim Almanya karşıtlığım yok ama Almanya'nın bu konularda maalesef sicili temiz değil. Stuttgart Başkonsolosluğu gerekli girişimlerde bulundu. Alman polisi ile irtibata geçildi. Anılan başkonsolosluğumuz mağdur olan vatandaşımızla temas halinde" ifadelerini kullandı. (İLKHA)