Heniyye: İşgal rejiminin Bayrak Yürüyüşü zayıflığının göstergesi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Kudüs'te düzenlenen Bayrak Yürüyüşü'nün, siyonist işgal rejiminin güvenlik yönünden yaşadığı zayıflığın göstergesi olduğunu ifade etti.

Ekleme: 19.05.2023 15:05:04 / Güncelleme: 19.05.2023 15:11:55 / Dünya
Destek için 

Heniyye, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Topraklarımız üzerinde dalgalanan Filistin bayrağı, vatanın ve meşru sahiplerinin kim olduğunu gösteriyor." dedi.

İşgalcilerle mücadelenin devam ettiğine işaret eden Heniyye, Filistin halkının, hesabı, topraklarını ve Kudüs'ü işgalden kurtararak mültecilerin vatanlarına dönmeleriyle kapatacağını söyledi.

Hâlihazırda yaşananların dini ve milli boyutlarıyla mücadelenin doğasını gösterdiğini dile getiren Heniyye, Eski Belde semtinin işgalciler tarafından giriş ve çıkışa kapatılmasının Yahudi yerleşimcilerin Kudüs halkının direnişinden duydukları korkuyu yansıttığını belirtti.

Siyonist işgal rejimi, fanatik Yahudiler tarafından düzenlenen Bayrak Yürüyüşü dolayısıyla Kudüs'e 3 bin ek asker göndermişti.

Siyonist işgalciler, 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesini işgal etmelerini her yıl "Kudüs Günü" olarak kutluyor.

Etkinlikler kapsamında işgalciler, Şam Kapısı'na gelerek Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "Bayrak Yürüyüşü" gerçekleştiriyor. (İLKHA)