Vicdansızlar! ZİHNİYETİNİZ BATSIN!

Seçim sonuçları CHP’lileri çileden çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a deprem bölgesinden yüksek oy çıkmasını hazmedemeyen vicdansızlar, sonucun suçlusunu depremzedeler ilan ederek saldırmaya başladı. Öfkeden kuduran bazıları hızını almayarak depremzedelere hakaret ve küfürler yağdırmaya başladı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi CHP’li Tekirdağ Belediyesi depremzedelerin konakladığı otelden onları atmaya kalktı. Tepkiler sonrası geri adım atılsa da zihniyetleri bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Ekleme: 18.05.2023 05:00:19 / Güncelleme: 18.05.2023 05:01:01 / manşetler
Destek için 

Haber Merkezi

Seçimin üzerinden günler geçti ancak seçime dair tartışmalar, eleştiriler sürüyor. Türkiye’de büyük çoğunluk seçimini istikrardan yana yapsa da seçimin ikinci tura kalmasının önüne geçilemedi. Seçimin ikinci tura kalması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük farkla geride kalması CHP’lileri kudurttu. Özellikle deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğin büyük olmasını hazmedemeyen CHP’liler, depremzedeleri günah keçisi ilan ederek saldırmaya, hakaret etmeye başladı. Birçok kişi ‘gönderdiğimiz şeyler haram olsun’ diyecek kadar insanlıktan çıktı. Buna karşın vatandaşlar da CHP’ye ve hakaret edenlere sembolik miktarda paralar göndererek ‘depremzedeler üzerinde hiçbir hakkınız kalmasın’ dedi.

DEPREM ZAMANI “ÖNCE AKPLİLERİ KURTARIYORLAR” DİYEN ZİHNİYET

Bu zihniyet; deprem zamanında ‘Depremde önce AKP’lileri kurtarıyorlar’ diyen zihniyetin ta kendisiydi. Deprem sonrası kurtarma çalışmaları sürerken ortaya atılan iddialardan biri de enkaz altından Ak Parti’ye oy verenlerin çıkarıldığıydı. Deprem bölgesine sadece gövde gösterisi yapmaya giden, depremzedelerin acısına ortak olmak yerine ortaya uçuk provokatif iddialar atan bu zihniyet depremzedenin acısına aldırış etmeden seçimin bir an önce yapılmasını istedi. Yaptıkları tüm algılara, provokasyonlara rağmen deprem bölgesinden tokat yiyen zihniyet yine akıllanmamış olacak ki tekrardan kendilerine kaybettirecek dili kullanmaya başladılar. Tüm tepkilere rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını görmezden gelen, PKK’nın siyasi kanadı HDP/YSP ile gizli kapılar ardında anlaşmaya varılmasına aldırış etmeyen zihniyet, tüm suçu depremzedelerde bularak içindeki kini, öfkeyi kustu.

DEPREMZEDELERİ OTELDEN ATMAYA KALKTILAR!

CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki bir tesiste misafir ettiği depremzedelere yönelik konaklama hizmetine son verme kararı aldı. Tepki toplayan kararın ardından AFAD devreye girdi, depremzedelerin barınma ihtiyacının tümünün karşılanacağı belirtildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, tepkiler sonrası yeni bir açıklama yaparak, konaklama hizmetinin uzatıldığını duyurdu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal’ın imzasını taşıyan 16 Mayıs 2023 tarihli yazıda, afetzedelere yönelik geçici konaklama hizmetinin 21 Mayıs 2023 tarihinde sonlandırılmasına karar verildiği belirtilerek, AFAD tarafından gerekli işlemlerin yapılması istendi. Gelişmelerin ardından AFAD Başkanı Yunus Sezer imzası ile Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle barınma ihtiyacı duyan afetzedelerin Süleymanpaşa ilçesinde kiralanan otelde masraflarının bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince karşılandığı ancak afetzedelere verilen geçici konaklama hizmetinin sonlandırılacağı bilgisinin alındığı ifade edildi. Depremzedelerin milletin ve devletin emaneti olduğu belirtilen yazıda, "Asrın felaketine maruz kalan afetzedelerimizin milletimizin ve devletimizin emaneti oldukları hassasiyetiyle konaklama ve diğer ihtiyaçlarının tamamının karşılanması, misafirlerimizin ne zaman isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde bedeli ödenmek kaydıyla otel tahsisinin sağlanması" istendi. Tepkiler sonrası geri adım atmak zorunda kalan CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, konaklama hizmetinin uzatıldığını duyurdu.

SEÇİME KADAR BASKI TEHDİDİ

CHP seçmeni hakaretlerini sosyal medyada sürdürüyor. CHP seçmenlerinden TikTok fenomeni Ayşegül Didem Doğan da depremzedelere hakaret etti. Doğan’ın ağza alınmayacak hakaret ve açıklamaları şöyle; “Biz basar gideriz. Biz hayatımızı kurtarırız. Ama siz bundan sonra 'Deprem oldu açız bizim için para toplayın…' Türk halkı sizin için bir şey yapmaz bundan sonra. 'Nereye oy verdin?' diye sorar. Giysi kıyafet para ne gerekiyorsa gönderdik. Maymun gözünü açtı. Bundan sonra siz benim için yoksunuz. Bu baskıyı seçime kadar göreceksiniz. Kazanırsak affederiz. Kazanmazsak sonsuza kadar böyle. Ben bir CHP'li olarak Amerika'da gezerken karşıma bir AKP'li olarak çıkıp yardım istemeyin. Çoluğum çocuğum işim aşım umurumda bile değil! Siz vatanı sattınız. Bir inat uğruna. Artık indirilmesi gereken bir adama inat olsun diye bu vatanı satıp oy verdiniz. Biz size terbiyemizden dolayı vatan haini demiyoruz. Asıl vatan hainlerinin kim olduğunu biliyoruz biz. Biz seçime bakıyoruz seçime biz laf adamı değiliz neticeye bakıyoruz garibanlar. İster yazın ister çizin k……. yırtın, gülün. Bunlar bir şey ifade etmiyor.” Videonun sosyal medyada yayılması sonrası Doğan, gözaltına alındı.

“BU YORUMLAR İNSANLIK DIŞI”

Seçim sonuçları nedeniyle depremzedelere yönelen eleştirilere tepki gösteren AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Bu yorumları çok çirkin, insanlık dışı olarak görüyoruz. Acı, yas üzerinden siyaset olmaz" dedi. İyiliğin insanı iyileştiren bir tarafı olması gerektiğinin altını çizen Yayman, "İnsan bir iyilik yaptığı için karşı taraftan bir şey istemez. Hele insanlar canlarını kaybetmişken, acı üzerinden bir çıkar, fayda beklemek dünyanın en alçak duygu hallerinden bir tanesidir" diye konuştu. Yazılanlara inanmak istemediğini dile getiren Yayman, şöyle konuştu: Bu millet 85 milyon tek yürek olarak deprem bölgesine yardım etti. İnsanlarımızın fedakarlığının, iyilik severliğinin 3-5 kendini bilmez trol tarafından gölgelenmesini asla kabul etmeyiz. Bunlar milletimizi temsil edemezler. Biz meseleyi oy verme davranışı üzerinden ele almıyoruz. Deprem siyaset üstüdür. Biz meseleyi böyle görüyoruz ve bu bağlamda görülmesini öneriyoruz. Aksi takdirde bu kötü yorumlar insanın kendisini bağlar. Bunları asla kabul etmiyoruz."

HÜDA PAR suç duyurusunda bulunacak   

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na oy oranlarının yüksek çıktığı deprem bölgelerindeki vatandaşlara yönelik sosyal medyada yapılan çirkin paylaşımlara tepki gösterdi. Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde 11 ilde 50 bini aşkın can kaybıyla beraber büyük bir yıkım yaşandığını anımsatan Emiroğlu, ilk andan itibaren kurum ve kuruluşlarıyla, siviliyle, memuruyla ülkece seferber olduklarını söyledi. Emiroğlu, "Bu büyük afetin etkilerini minimize etmek için bütün bir memleket olarak elbirliği ile yardıma koştuk, yaraları sarmak için koşuşturduk. Aylarca deprem bölgesinde canla başla çalışan ve halen de aynı hassasiyetle hizmetlerine devam eden herkesten Allah razı olsun. Millet olarak hepsine minnettarız." dedi.

"DEPREMZEDELER HEDEF ALINIYOR"

İyi niyet ve samimi duygularla büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini ifade eden Emiroğlu, "İnsanî ve İslami olan da buydu. Buraya kadar her şey normal… Ancak insanlığını yitirmiş birtakım kendini bilmezler 14 Mayıs seçim sonuçları üzerinden akıl almaz değerlendirmeler yaparak depremzede vatandaşlarımızı sırf sandıktaki tercihlerinden dolayı hedef almaya başladılar." ifadelerini kullandı. Sosyal medyaya yansıyan bazı ifadelerin 'bu kadar da olmaz, olamaz' dedirttiğini vurgulayan Emiroğlu, "Seçim sonuçlarından memnun olmayan bazı sefihler, depremzedeler için yaptıkları yardımı başa kakmaya, yüreği yaralı kardeşlerimize minnet etmeye başladılar. İşi daha da ileriye götürüp Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına oy vermedikleri için deprem mağduru vatandaşlarımıza hakaretler edip lanet okumaya başladılar." diye konuştu.

"MEĞER İYİ NİYETLİ DEĞİLMİŞSİNİZ"

"Meğer iyi niyetli değilmişsiniz" diyen Emiroğlu, "İnsanî reflekslerle de yardım etmemişsiniz. Zaten deprem bölgelerindeki varlığınız, göstermelik bazı küçük yardımlar ve depremzedeleri mahcup eden fotoğraf çekimlerinden başka bir şey olmadı. Halkımız ferasetlidir. Kimin karşılıksız bir şekilde yardım yaptığını, kimin siyasi rant için yardım yapıyormuş gibi yaptığını bildiği için tercihini Sayın Cumhurbaşkanı’ndan yana yapmıştır." açıklamasında bulundu.

"İĞRENÇ PAYLAŞIMLARIN SAHİPLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Deprem mağdurlarına yönelik yapılan hakaretlere ilişkin suç duyurunda bulunacaklarını vurgulayan Emiroğlu, şunları söyledi: "Her fırsatta insanların düşünce ve tercihlerine saygılı olunmasını, vatandaşlara siyasi kimliklerinden dolayı farklı muamele yapılmamasını dillerine pelesenk edenlere şunu diyoruz: Adil değilsiniz, dürüst değilsiniz. Dahası insan değilsiniz ki, milyonlarca insanımızın acısına saygınız kalmamış. Felaketlerden devşirmek istediğiniz siyasi rantlarınız gerçekleşmedi diye, yüreği acılı vatandaşlarımıza karşı kullandığınız nefret diliniz ve ayrıştırmanız mide bulandırıcı bir hal aldı. Yazıklar olsun size ve insanlıktan mahrum zihniyetinize! Bu millet bir kez daha sizi ve kirli hesaplar peşinde olan zihniyetinizi gördü. Asrın felaketi sebebiyle yüreklerde var olan kırıklığa rağmen sosyal medya mecralarında belli bir siyasi görüşte olanlar tarafından yayılan bu iğrenç tanımlamaları hakaretleri lanetliyoruz. Hukuk birimimizce tespit edilen bu tür paylaşımların sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz." (İLKHA)