Seçimden önce kalp, demokrasi seçimden sonra halka hakaret!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu dünya medyası, muhalif basın ve koalisyonundan aldığı geniş desteğe rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında üstünlük elde edemedi ve seçim ikinci tura kaldı ve seçim sürecinde kullanılan ''ılımlı'' dil değişti.

Ekleme: 16.05.2023 10:58:34 / Güncelleme: 16.05.2023 17:43:31 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sürecini ''bahar gelecek'' sloganı üzerinden yürütmüş, Kılıçdaroğlu'nun ve ittifak ortaklarının her mitingde yaptığı ''kalp işareti'' adeta bu seçimlerin sembolü olmuştu. Sosyal medya hesabından adaylığını eleştiren isimlere ''ılımlı'' mesajlar gönderen özgürlük ve demokrasi vaatlerinde bulunan Kılıçdaroğlu, kaybettiği seçimden sonra yayınladığı ilk  videoda masa yumrukladı. Tabanı ise deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen desteği hazmedemeyerek depremzedelere hakaret etti, ''keşke daha fazlanız ölseydi'' , ''yaptığımız yardımlara yazık'' yorumları sosyal medyada gündem oldu. 

Sadece demokrasi, bahar, özgürlük vaatleriyle gelen Kılıçdaroğlu ve tabanının değil muhalif basının da gerçek yüzü seçim sonuçlarından sonra ortaya çıktı. Seçim sürecinde manşetlerde ''baharlar getiren, kalpler dağıtan'' manşetler seçmeni aşağılayan dile geri döndü. 

Kılıçdaroğlu'na verdiği destekle bilinen Sözcü Gazetesi bugünkü manşetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve cumhur ittifakına destek veren seçmeni aşağılayan bir dil kullandı. ''Demek ki millet TOGGMUŞ'' manşetiyle çıkan Sözcü, ''hayır, millet yalanlarınıza tokmuş'' dedirtti. 

Kılıçdaroğlu'nun nasıl yapacağına ilişkin bir proje ortaya koyamadığı vaatleri üzerinden çıkan manşette ''demek ki depremzedeler çadır hayatını çok sevmiş'', ''demek ki depremzedeler bedava ev yerine parayla almak istemiş'' gibi aşağılayıcı bir dil kullanıldı. Seçim sonuçlarından sonra masa yumruklayan, halkı aşağılayan ve yüzyılın felaketini yaşayan insanları tercihleri üzerinden hedef gösteren, yapılan yardımları yüzlerine vuran ve tabandan basına kadar muhalif kesimi ele geçiren bu dil, ''hani bahar, kalp, demokrasi sloganları'' yorumlarına neden oldu.