Öldürülen PKK elemanının kimliğiyle oy kullanmaya çalışın kadın yakalandı

Siirt R.A adlı bir kadın, 2020 yılında öldürülen Sema Koçer kod adlı PKK elemanının yerine oy kullanmaya çalışırken yakalandı.

Ekleme: 14.05.2023 20:09:23 / Güncelleme: 14.05.2023 20:12:34 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Olay Siirt merkez Afetevleri Mahallesi Şehit Öğretmen İsmail Çelik Ortaokulu'nda yaşandı.

Konuya ilişkin Siirt Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, R.A. adlı bir kadının, 30 Mart 2020 yılında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi Gürpınar Sınır Kapısına yönelik silahlı saldırısı sırasında girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen Sema Koçer kod adlı PKK elemanının yerine oy kullanmak istediğinin anlaşıldığına yer verildi.

Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"14.05.2023 tarihli ülkemiz genelinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri kapsamında Siirt il genelinde alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda; ilimiz Afetevleri Mahallesi 1882 Sokakta bulunan Şehit Öğretmen İsmail Çelik Ortaokulunda oy kullanma işlemleri sırasında, R.A. isimli şahsa ait kimlik ile oy kullanmaya gelen ve durumundan şüphelenilen şahıs hakkında yapılan araştırmalarda; R.A. isimli şahsın 2014 yıllında Siirt ilinden PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne katılım sağladığı, Sema Koçer kod adını kullandığı, 30/03/2020 günü Ağrı ili Doğubeyazıt İlçesi Gürpınar Sınır Kapısına yönelik silahlı saldırı eyleminde güvenlik güçleri ile girmiş olduğu çatışmada ölü olarak ele geçirildiği, 03/04/2020 günü cesedinin ailesine teslim edildiği ve İlimiz Zeyve Mezarlığına defnedildiği anlaşılmış, terör örgütü mensubuna ait kimlikle oy kullanmaya gelen şahıs ile ilgili yapılan çalışmalarda; R.A. isimli örgüt mensubunun kardeşinin eşi olan Z.Ç. isimli şahıs olduğu, bahse konu şahsın hem kendi adına hem BTÖ mensubu adına oy kullanmaya çalıştığı tespit edilmiş olup, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)