Batmanlılardan oy kullanımına yoğun ilgi

Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 399 bin 376 seçmen, bin 130 sandıkta oy kullanacak.

Ekleme: 14.05.2023 10:15:04 / Güncelleme: 14.05.2023 10:15:44 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batmanlılar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da seçim heyecanı yaşanıyor. Sabah saat 08.00'den itibaren Batmanlılar, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek için sandık başına giderek oyunu kullandı. Kentte halkın seçimlere yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Vatandaşların güvenli bir şekilde oy kullanmaları için okul önlerinde polisler tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte yapılan kimlik kontrollerinin ardından verilen tercih pusulalarıyla kabine giren seçmenler, kullandıkları oylarını şeffaf sandığa attı.

Oylarını kullanan seçmenler, İLKHA muhabirine konuşarak seçimlerin ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Şahin Yeşilırmak

"İnsanların iradesinin özgür bir şekilde sanığa yansımasını temenni ediyorum"

Seçimin sükûnet içerisinde geçmesini istediklerini belirten Şahin Yeşilırmak, "Bu seçimin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazasız belasız hayırlı bir seçim geçer. İnsanların iradesinin özgür bir şekilde sanığa yansımasını temenni ediyorum. Aynı zamanda görevlilerin, vatandaşların gerekli sağduyuyu göstermelerini rica ediyoruz. Sandık başlarında olan kavgalardan dolayı bazen can kayıpları oluyor. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Türkiye'deki bütün oylar bir insanın canından daha kıymetli değildir. Bu hususa dikkat edilmelidir." dedi.

Mehmet Hanifi Çetiz

"Güzel bir duygu"

İlk kez oy kullanan 18 yaşındaki Mehmet Hanifi Çetiz, "İlk defa gelip oyumu kullandım, farklı, güzel bir duyguydu. Bu millet, vatan için hayırlısı neyse o olsun." diye konuştu.

Hüseyin Soylu

"Heyecandan uyuyamadım"

Büyük bir heyecanla seçimin gelmesini beklediğini ifade eden Hüseyin Soylu, "Seçim heyecanı vardı. Dün heyecandan uyuyamadım. Hemen oy kullanmaya koştum. Allah'a çok şükür oyumuzu kullandık. Bu seçim hayırlı olsun." diye konuştu.

Azize Kanat

"Rabbim hayırlısını yapsın"

Oy kullanmaya giden 90 yaşındaki Azize Kanat ise şunları söyledi: "Bu seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim hangisi hayırlıysa onu yapsın. Oyumuzu kullandık."

Mehmet Büyükkal

"Herkes kardeşçe yaşasın yeter"

Oy kullanan Mehmet Büyükkal, "Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği için oyumu kullandım. Tek beklentim, bütün Müslümanlar kardeş olmalarıdır. Dünya malını istemiyoruz. Herkes kardeşçe yaşasın yeter." dedi.(İLKHA)

İlgili Galeriler