Mocha Kasırgası, Myanman'a doğru ilerliyor

Dünya Meteoroloji Kurumu, Mocha Kasırgası’nın yarın öğlen Bangladeş ile Myanmar'ın kıyı bölgelerini etkisi altına alacağını duyurdu.

Ekleme: 13.05.2023 22:05:03 / Güncelleme: 13.05.2023 22:10:55 / Dünya
Destek için 

Dünya Meteoroloji Kurumu (WMO), Saffir Simpson ölçeğinde kategori 3 gücünde olan Mocha’nın saatte 190 km hızla esen rüzgarlarla karaya ulaşacağını belirtti.

WMO, Mocha’nın karaya ulaşacağı bölgelerle ilgili değerlendirmesinde “Cox's Bazaar, dünyanın en büyük kampı olarak yaklaşık bir milyon Rohingyalı mülteciye ev sahipliği yapıyor. Komşu Myanmar'daki Rakhine eyaletinde insani yardıma muhtaç yaklaşık altı milyon kişi bulunuyor” açıklamasını yaptı.

BM’e ait uydu yönetim merkezi UNOSAT, uydularla bölgeyi takip ettiklerini belirtip ani sel ve toprak kaymalarına karşı tedbir aldığını kaydetti.

UNICEF Myanmar ise “Düşüncelerimiz çocuklar, aileler ve tüm arkadaşlarımız, çalışanlarımız, meslektaşlarımız ve ortaklarımızla birlikte - yarın potansiyel olarak yıkıcı bir Mocha Kasırgası ihtimaliyle karşı karşıyalar” dedi. BM kuruluşlarına bağlı çalışanlar ve gönüllüler özellikle mülteci kamplarında tedbir almaya devam ettiklerini bildirdi. (İLKHA)