Mersin Milletvekili Adayı Dinç, Tarsuslu gençlerle buluştu

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç yürüttüğü temaslar kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesinde gençlerle buluştu, sorularını yanıtladı.

Ekleme: 13.05.2023 15:45:03 / Güncelleme: 13.05.2023 15:45:03 / Güncel / Mersin Haberleri
Destek için 

Seçim çalışmalarını sürdüren Mersin Milletvekili Üdayı Faruk Dinç, Tarsus ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi, gençlerle buluştu.

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış ve beraberindekilerle birlikte Şalvarcılar Çarşısı ile Yarenlik Alanı esnafını ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

Beraberindeki heyetle daha sonra ilçedeki Ulaş Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Dinç, ilçede bulunan Kubat Paşa Medresesi avlusunda gençlerle buluştu, çalışmalarını anlattı, gençlerin sorularını yanıtladı.

Gençlerin yozlaştırılarak ailelerinden ve kültürlerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Dinç, "Nasıl yapıyorlar? Biz çocuğumuzu anne babasına bağlı bir şekilde, tertemiz bir şekilde ilkokula göndeririz. ilkokul, ortaokul, lise, üniversite derken o çocuk üniversiteden sonra annesinden, babasından, ailesinden ve değerlerinden koparılmış oluyor. Bir bakıyoruz ki çocuk, genç bize ait değil. Peki bu genç durup dururken mi bu hale geliyor? Hayır. Biz diyoruz ki gençlerimize bir müdahale vardır. HÜDA PAR olarak gençlerimizin değerlerine bağlı ve erdemli olması için bir çaba ve gayret içerisindeyiz." dedi.

"Kimi gencimiz haz, kimi gencimiz de hız kurbanı olmuştur"

Gençleri bulunduğu toplumdan koparma tuzaklarına dikkat çeken Dinç, "X, y, z kuşakları diyorlar. Bu söylem çok tehlikeli bir söylemdir. 16-20 yaşındaki bir gence siz 'Z Kuşağı'sınız derseniz, her şeyden önce bu genci bir kuşağa sığdırmış olursunuz. Genç diyor ki: 'Ben farklıyım, annem babam farklı, onlar anlamaz ki beni onlar x kuşağı. Onlar ne anlar benim dertlerimden, sıkıntılarımdan, duygularımdan.' Bunlar bilinçli projelerdir. Biz diyoruz ki x, y, z diye bir kuşak yoktur. Kimi gencimiz haz, kimi gencimiz de hız kurbanı olmuştur. Gençlerimiz haz ve hızın peşinde koşarak hedefi belli olmayan sınırsız bir deryanın içerisinde kaybolmuş, nefes alamaz bir duruma gelmiş gençlik var önümüzde." ifadelerini kullandı.

"İşi, aşı, eşi, huzurlu bir yuvası olsun"

Gençlerin hapsedilmeye çalışıldığı kuşaklardan kurtaracaklarının altını çizen Dinç, "Kıymetli genç kardeşlerim, bu köleliğe dur diyeceğiz. Bunların bizi hapsettiği bu kuşakların zincirlerini koparacağız, biz hür ve özgür olacağız. Hür ve özgürlük yerin ve göğün sahibi olan Allah'a kulluk ile gerçekleşebilir. Biz diyoruz ki gençlerimiz eğitimli olsun, teknolojiyi takip etsin, ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı olsun. İşi, aşı, eşi, huzurlu bir yuvası olsun. Bizim gençlerimiz de her şeyden önce değerlerine bağlı dindar bir nesil olsun." şeklinde konuştu.

Gençlere verilen eğitimin yanında sevgi ve muhabbetin de aktarılması gerektiğine vurgu yapan Dinç, "Biz diyoruz ki sevgi muhabbet üzere bina edilmiş, birbirini seven, erdemli bir genç nesil bize lazım. Eğer bu ahlak olmazsa, siz gence veya topluma ne kadar yüksek eğitim verirseniz verin o gençler topluma faydalı olmaz. Kendilerine de faydalı olmaz ailelerine de faydalı olmaz bundan dolayı da memlekete de faydalı olmaz." diye konuştu.

"… vefat eden kişinin mirasçısı yoksa o vefat edenin mirası hazineye aktarılacağına gençlerin evliliği için kullansın"

Bir gençte bulunması gereken en önemli özelliklerden birinin ahlak olduğunu ifade eden Dinç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz her şeyden önce gençlerimizin ahlaklı olmasını istiyoruz. Ahlak yoksa hiçbir şey yoktur. Bugün genç en iyi öğretmen, doktor oldu fakat ahlak yoksa ne yapacağız? Ahlakına ve maneviyatına bağlı bir gençliğin yetişmesi için mücadele edeceğiz.  Biz diyoruz ki, 'Gençlerimizin sağlıklı bir yuva kurması için devlet tarafından evlilikleri için fon ayarlanmalı. Onlara çeyiz desteği verilmeli. Bugün bir genç evlenmeyi hayal bile edemiyor. Niye? İmkânları yok. Devlet bu gençliğe vefat eden kişinin mirasçısı yoksa o vefat edenin mirası hazineye aktaracağına gençlerin evliliği için kullansın."

HÜDA PAR'ın siyasiler ve tartışmacılar tarafından hedef alınmasının sebebini sorulması üzerine Dinç, "HÜDA PAR oyunun farkında, HÜDA PAR memleket üzerinde oynanan kirli oyunların farkında olduğu için hedefte. HÜDA PAR kendine has, kendine özgü, müstakil bir partidir. Memleketini seven, toprağını seven, kendi vatanına da, bayrağına da, insanlarına da sahip çıkan bir partidir." sözleriyle yanıt verdi.

"Onlar dışa bağımlı olarak yaşamak istiyorlar"

Savunma sanayi ile ilgili HÜDA PAR'ın görüşünün sorulması üzerine Dinç, "HÜDA PAR her zaman yerli ve milli olmadan yanadır. Biz zaten dışa bağımlı olduğumuz için bir türlü toparlanamıyoruz. Yerli ve milli olmak için ne gerekiyorsa yaparız. Yerli ve milli İHA'lar, SİHA'lar kadar yerli ve milli tohum da önemli, yerli ve milli gübrede önemli. Aslında oyunun farkında değiliz. Yerli ve milli olana karşı olanlar bellidir ki onlar dışa bağımlı olmak istiyorlar, onlar dışa bağımlı olmak istiyorlar. Onlar dışa bağımlı olarak yaşamak istiyorlar. İnşallah bu konuda onlara müsaade etmeyeceğiz. Kıymetli genç kardeşlerim kendinizi küçük görmeyin." ifadelerini kullandı.

Dinç daha sonra HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen halk buluşmasına katıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler