Yetimler Vakfı nisan ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarında bulunan Yetimler Vakfı geçtiğimiz nisan ayı içerisinde yaptığı yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

Ekleme: 08.05.2023 17:05:04 / Güncelleme: 08.05.2023 17:05:31 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

İhtiyaç sahibi Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yurt içi ve yurtdışında faaliyet yürüten Yetimler Vakfı, çalışmalarını sürdürüyor.

Nisan ayı içerisinde yaptığı çalışmaları rapor halinde kamuoyuyla paylaşan Yetimler Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca TL'lik yardımı ailelere ulaştırdığını açıkladı.

Hazırlanan faaliyet raporunu Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır okudu.

Vakfın genel olarak yaptığı çalışmaları özetleyen Bozkır, "Yetimler Vakfı, yıllardır faaliyette bulunduğu gibi nisan ayında da yurtiçi ve yurtdışındaki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara, savaş ve afet mağdurlarına insani yardım ulaştırma gayreti içinde önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu faaliyetler; Türkiye'den Bangladeş'e, Filistin'den Doğu Türkistan'a, Asya'dan Afrika'ya kadar birçok ülke ve bölgede hayırseverler, üye ve gönüllülerimizin gayretleriyle icra edilmiştir." dedi.

"Yurtiçinde yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize toplam 7 milyon 189 bin 520 TL değerinde yardım gerçekleştirilmiştir"

Gerek ayni ve gerekse nakdi olarak yurt içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları yardım miktarlarını kategoriler dahilinde açıklayan Bozkır, "2023 yılı nisan ayı itibarıyla yurt içinde yetim çocuklarımıza ve annelerine toplam 521 bin 300 TL ayni, ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere 146 bin 300 nakdi yardım yapıldı. Öte yandan yurtiçindeki ihtiyaç sahibi yetimlere 150 bin TL değerinde gıda kolisi, 150 bin TL'lik kurban eti, 375 bin TL'lik giyim, 100 bin TL'lik alışveriş kartı, 167 bin 40, TL değerinde depremzedeler için kahvaltılık ve gıda ile 5 milyon 579 bin 880 lira 30 kuruş değerinde dayanıklı ev aletleri ve tam teşekküllü 60 adet konteyner Malatya ve Adıyaman'daki depremzedelere ulaştırılmıştır. Tüm bu kalemler bazında yurtiçinde yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize toplam yaklaşık olarak 7 milyon 189 bin 520 TL değerinde yardım gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verdi.

"Afrika ülkelerinde yetim aylığı, sıcak yemek, su kuyuları ve kurban bağışı için 40 bin TL yardım yapılmıştır."

Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır

Yurtiçinde yapılan çalışmaların yanı sıra yurtdışında da yaptıkları çalışmalara yer veren Bozkır, şunları söyledi:

"Yardım çalışmalarımız sadece yurtiçi ile sınırlı olmayıp, yurtdışında da önceki yıllarda olduğu gibi devam etmiştir. Bu kapsamda da Filistin'de yetim aylığı için 25 bin, Bangladeş'te yetim aylıkları, yetimhane harcamaları ve bir su kuyusu harcamaları için 30 bin, Afrika ülkelerinde yetim aylığı, sıcak yemek, su kuyuları ve kurban bağışı için 40 bin, Doğu Türkistan'da nakdi yardım olarak 15 bin ve Yemen'de yetim aylığı nakdi yardım olarak 60 bin TL yardım yapılmıştır." 

"Yurt dışına 170 bin TL değerinde yardım ulaştırıldı"

Bozkır, "Sonuç olarak 2023 yılı nisan ayında yurt içinde yaklaşık 7 milyon 189 bin 520 TL, yurt dışında ise yaklaşık 170 bin olmak üzere toplam 7 milyon 359 bin 520 TL değerinde yardım yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır." şeklinde konuştu.

Verdikleri desteklerden ötürü hayırseverlere teşekkürlerini ileten Bozkır, "Ülkemizde yaşanan deprem dolayısıyla mağdur olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmayıp bizler ile birlikte çalışıp yardımlarını esirgemeyen üye ve gönüllülerimiz ile bizlere bağışlarını ulaştıran tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun yapmış olduğunuz bu hayrınızı rabbim dergâhı izzetinde kabul eylesin." dedi. (İLKHA)