"Peygamber Sevdalıları, Türkiye'nin her yerine hayat veriyor"

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlendi. Vakfın Onursal Başkanı Mehmet Göktaş ve Vakfın Genel Başkanı Adnan Akgönül önemli açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 06.05.2023 13:25:04 / Güncelleme: 06.05.2023 13:44:38 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır Nevroz Parkı Miting Alanı'nda düzenlenen "En Güzel Örnek Hz. Muhammed (sav)" temalı etkinliğin yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, Mevlit etkinliklerinin devam etmesinin İslam Ümmeti ve Türkiye için hayati bir mesele olduğunu belirtti.

"İslam ümmeti ve Türkiye için hayati bir meseledir"

Dikkat ederseniz bu Türkiye'de olmayan bir etkinlik olduğunu söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, "Yani böyle basit bir etkinlik değil. Yani şu anda Diyarbakır'da, Batman'da gerçekleştire geldiğimiz ve Allah-u Âlem herhalde en azından 3-4 yıldır ciddi olarak yapamadığımız pandemi gibi sebeplerden dolayı Mevlit etkinliği, dikkat ederseniz Türkiye'nin hiçbir yerinde bu anlamda gerçekleşmeyen bir olaydır. Onun için biz buna çok önem veriyoruz. Yani bunun arkasının gelmesi lazım, bunun devam etmesi lazım. Bu bir eksikliktir. Eğer yapılmıyorsa, yapılamıyorsa bu ciddi anlamda bir eksikliktir. İnşallah bu bundan sonra devam edecek. Ne pahasına olursa olsun yani bu Mevlit etkinliklerinin devam etmesi gerçekten İslam için, ümmet için, Türkiye için bize göre yani hayati bir meseledir." dedi.

"Çalışmalar devam etmeli"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş

Göktaş, "Bu etkinliği düzenleyen insanlar var ya Peygamber Sevdalıları, Türkiye'nin her yerinde her yerine hayat veriyorlar. Yani sadece Diyarbakır'da olup bitmiyor bu. Bu yıl benim dikkatimi çeken bir şey var. Biz her zaman buradan yani iman, samimiyet, ihlas götürüyorduk. Yani batıya gittiğimizde batıdaki insanlar bizden sorduğunda yani Diyarbakır'ın, Batman'ın, Van'ın samimiyetini, ihlasını anlatıyorduk. Ama bu defa değişik bir şey var. Ne biliyor musunuz? Biz bu defa gelirken inanınız ki hep muhabbetle geldik. 'Hocam selam söyle biz varamıyoruz, selam söyle.' Yani Peygamber Sevdalıları gerçekten ancak bu kadar sevilebilir. Bunu öylesine müşahede ediyoruz ki, muhabbeti, sevgiyi yani sarılıyorlar, kucaklıyorlar, ağlıyorlar, inanınız ki bu ülkenin batısındaki Müslümanlar Peygamber Sevdalılarının etkinliklerini, faaliyetlerini duyunca inanınız ben bizzat şahit oldum. Yani ağlıyorlar, seslerinin tonu değişiyor. Onun için bu devam etmelidir. Bu devam edecek ve eğer devam etmiyorsa bunda çok büyük bir eksiklik var." diye belirtti.

"Selahaddin Eyyubi'nin tekrar canlanıp dirilişini görüyorlar"

Peygamber sevdalılarının, Peygamber sevdalılarından büyük olduğunu belirten Göktaş, "Yani bu sadece bir vakıf değildir, dernek değildir veya bir camia da değildir. Göreceksiniz yani şu anda protokoldeki insanlara iyi bir bakınız. Bu ümmetin her noktasından buraya gelmiş çok seçkin temsilcilerdir. Burada bir şeyler görüyorlar. Burada Allah'ın Rasulü'nün yani ruhaniyetini görüyorlar. Burada bir kıpırdama görüyorlar, bir hamle görüyorlar. Burada bir Selahaddin Eyyubi'nin tekrar canlanıp dirilişini görüyorlar. Ben öyle hissediyorum ve onu zaten ifade de ediyorlar. Yani onun için Müslümanlar olarak biz buna layık olmaya, bunu değerlendirmeye gayret edeceğiz." dedi.

"Peygamber sevgisi dışa yansımasının en güzel işaretidir"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül

En güzel örnek Hazreti Muhammed temasıyla bir Mevlidi Nebi etkinliği icra ettiklerini belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, "Bunun hazırlıklarını haftalardır, aylardır yapıyoruz. Tabi bu 3-4 yıldır pandemi ve sonrası dönemden dolayı bunu yapamadık. Halkımızın da bu konuda ciddi bir özlemi vardı. Bize de 'acaba ne zaman yapılır ya da yapılacak' diye başvurularını yapıyorlardı. Elhamdülillah bu sene nasip oldu. Biz Peygamber Sevdalısı halkımız ile beraber buluştuk. Bu program Peygamber aşkı ve Peygamber sevgisinin dışa yansımasının en güzel işaretidir. Çünkü biz biliyoruz ki dertlerimizin, sorunlarımızın ve sıkıntılarımızın hal çaresi Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetinde göstermiş olduğu misyon ve yol da mevcuttur." diye belirtti.

Bu çağın Müslümanlarının da aynen sahabe dönemi gibi Peygamber'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek aldığını belirten Akgönül, "Onu takip ederse, onun tavsiyelerine uyarsa sorunların tümünün üstesinden gelir. Bu programın hayırlara vesile olmasını isterim. Katılan herkesten Allah razı olsun. Bir özlemle, hasretle vakfımıza bizim gönüllülerimiz geliyorlardı. 'Neden yapılmıyor? Bir yapılsaydı.' Elimizden olmayan nedenlerden dolayı yapamadığımızı söylüyorduk. Elhamdülillah bu sene Allah-ü Teala imkân verdi. Bu imkân neticesinde böyle bir buluşma gerçekleşti. Allah'a hamdolsun." diye konuştu. (İLKHA)