"Uluslararası Tarih, kültür, Dil ve Sanat Bağlamında Bitlis Sempozyumu" başladı

Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi koordinesinde düzenlenen "Uluslararası Tarih, kültür, Dil ve Sanat Bağlamında Bitlis Sempozyumu" konulu sempozyum açılış programıyla başladı.

Ekleme: 03.05.2023 12:40:04 / Güncelleme: 03.05.2023 12:43:04 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış programına Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferit İzci, Ayhan Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, sempozyumda bildiri sunacak akademisyenler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, programın hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayarak, katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Elmastaş, "Üniversitelerin asıl misyonları bilim üretmektir. Bu üretilen bilimin, bilimsel çalışmaların da bir şekilde anlatılması, kitlelere ulaştırılması gerekiyor. Sadece kitaplarda, sadece dergilerde, birtakım yayın organlarında kalması değil, aynı zamanda yönetilen bu çalışmaların birçok kesime ulaşılması gerekiyor. Bunun içinde en önemli zeminlerden birisi de bu sempozyum ve kongre ortamlarıdır. Sempozyumlar bizim için, üniversitemiz için, Bitlis için önemli. Geçen 2 yıl içerisinde de benzer şekilde sosyal alanlarda ağırlıklı olmak üzere, bazı sempozyumlar yaptık. Bu seri devam edecek." dedi.

Sempozyumla ilgili bilgi paylaşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, 60 farklı ülke ve şehirden, 89 farklı üniversiteden 285 bildirinin yapılacağını söyledi.

Katılımcıların 163'ü öğretim üyesi, diğerlerinin doktora, yüksek lisans öğrencileri, öğretim görevlileri ve öğretmenlerden oluştuğunu belirten Ulutaş,  bildirilerin 150'si yüz yüze, 135'i çevrimiçi olarak sunulacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, 3-5 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan sempozyumun ilk oturumunda, Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın moderatörlüğünde; Prof. Dr. Hamza Zülfikar "Kültürel Varlıkları ve Halk Diliyle Bitlis", Prof. Dr. Hatice Şahin, "Anadolu Ağızlarında Atasözleriyle İlgili Çalışmalar Bitlis Örneği", Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, "Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve Uzaktan Algılama (UA) Kullanılarak Türkiye Çığ Risk Alanlarının Belirlenmesi", Prof. Dr. Ekrem Bektaş, "Sempozyum Bağlamında Bitlis'in Tarihi, Kültürü ve Sanatı", Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "İki Farklı Hümanizma" konulu sunum yaptılar.

İki gün sürecek sempozyumun son günü merkez ve ilçelerine düzenlenecek gezi programıyla son bulacak.  (İLKHA)

İlgili Galeriler