"Sabırsızlıkla heyecanla bekledik Mevlid-i Nebi'yi"

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan halk, 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen etkinliğe katılmanın sevincini yaşadıklarını belirterek Peygamber sevdasının önünde hiçbir şeyin duramayacağına işaret etti.

Ekleme: 01.05.2023 18:05:05 / Güncelleme: 01.05.2023 18:30:33 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği dün yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Coronavirus salgını nedeniyle 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine ülkenin birçok yerinden katılım sağlayan halk, etkinliğe katılmanın verdiği heyecanı anlattı.

Ahmet Arık

Etkinliğe ailesiyle birlikte katılan Ahmet Arık, heyecandan sabaha kadar uyuyamadığını söyledi. Arık, "Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitaplar aklıma geldi. Müşriklere karşı yaptıkları aklıma geldi sabaha kadar yatamadım." dedi.

Mehmet Ali Yüksel

Elazığ'dan etkinlik için gelen Mehmet Ali Yüksel, çok mutlu olduğunu belirtti.

Muhammed Ata Pençe

Muhammed Ata Pençe ise beraberinde getirdiği bayrağı alanda sallayacağının ifade ederek Hazreti Muhammed'i çok sevdiğini kaydetti.

Necmettin Çiftçi

Etkinliğe Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelen Necmettin Çiftçi, "Allah Peygamber sevdalılarından razı olsun ki böyle güzel bir etkinlik düzenliyorlar. Biz de bu etkinlikten faydalanıyoruz. Gerçekten şu an bayram havası var. Güzel bir atmosferdir. Manevi atmosferi yüksek olan bir duygudur." ifadelerini kullandı.

Nihat Çeltik

"Kutlu sevda için Tatvan'dan geliyoruz ailece." diyen Nihat Çeltik, 3 yıl ara verilen etkinliği çok özlediklerini belirtti.

"Sabırsızlıkla heyecanla bekledik bugünü"

Çeltik, "Bu etkinliklerin olması lazım. Türkiye'nin hatta dünyanın her tarafından olması lazım. İleriki nesiller için. Çocuklarımız için, geleceğimiz için çok güzel şeyler bunlar. Bu tür etkinlikler olduğu müddetçe Allah'a hamd olsun inşallah gençlerimiz bozulmayacak." diye ekledi.

Hakime Kömür

Ramazan Bayramı için İstanbul'dan Diyarbakır'a geldiğini ancak Mevlid etkinliği için beklediğini ifade eden Hakime Kömür, "Kutlu doğum için tatilimizi uzattık. Sabırsızlıkla heyecanla bekledik bugünü. Gerçekten bayramı geçirdik ama bizim için bugün bayram. O heyecanla o mutlulukla geldik buraya. Çocukları da bunu anlatmak için getirdik ki zaten bu şiarla büyüdüler elhamdülillah. Çok mutluyuz çok heyecanlıyız." diye konuştu.

Hakime Kömür'ün kızları da etkinliğine katıldıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Hacı Hüseyin Süphandağ

Hacı Hüseyin Süphandağ, Müslümanların bu tür etkinliklere katılmasının önemine dikkat çekerek, "Dinimiz için, Peygamberimizi tanımak için, bütün dünyanın bizim Müslüman olduğunu bilmesi için geliyoruz. Başka yerlere gidiyoruz Peygamberimiz için niye gelmeyelim ki. Ümmet-i Muhammed'in dinlerinden haberdar olsunlar." diye belirtti.

Ömer Aslan

Şanlıurfa'dan geldiğini ve düzenlediği yıllarda mevlid-i nebi etkinliklerine katıldığını ifade eden Ömer Aslan, "Bizim için çok faydalı oluyor. Maneviyatı çok fazladır. Hazreti Muhammed ümmetin Peygamberidir. Bütün insanlığın Peygamberidir. Sadece belli bir kesimin değil. Hayatını öğrenip onun yolundan gidersek hem bu dünyada hem ahirette kurtuluşa ereriz." şeklinde konuştu.

"Bu etkinlik bizim için çok önemlidir"

Hüseyin Atlı

Hüseyin Atlı, 3 yıldır bu etkinliği hasretle beklediğini belirterek, "İstanbul'dan birçok kişi geldi. Ben de onlardan biriyim.  Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem başımızın tacıdır. Onu anne babamızdan, çocuklarımızdan daha çok seviyoruz. Onun için canımızı verebiliriz. Adı anıldığında hemen salavat getiriyoruz. Bizim için çok şey ifade ediyor. Kelimelerle ifade edilemez. Bence bugün bu toplumun içinde en gerekli olan şeylerden biri ahlaktır. Bu yüzden anne ve babalar, çocuklarını İslam terbiyesiyle, Hazreti Muhammed'in sünnetiyle onları büyütürse hiçbir sıkıntı kalmaz. Çocukları uyuşturucu kullanmaz, gayri ahlaki işlerle uğraşmazlar. Bu etkinlik bizim için çok önemlidir. Her yönden önemliydi. İnsanlar tatil için veya piknik için her yere gidiyor ama hiçbiri buraya gelmek kadar sevimli değil bize.  Çünkü biz Peygamber Sallalahu Aleyhi Vesellem için gelmişiz. Bu etkinliğin her yıl devam etmesini istiyorum. İstanbul'da Batman'da Mardin'de her yerde düzenlensin. Herkes için faydalıdır." şeklinde konuştu.

Hüseyin Sayhar

Hüseyin Sayhar ise, "Buradaki Muhammedi sevdayı gördüğüm zaman Hazreti Muhammed'e Sallallahu Aleyhi Vesellem olan bağlılığın hiçbir zaman bitmeyeceğini idrak ettim. Her kim ne olursa olsun hiçbir şekilde bu nuru söndüremeyeceklerini ve bu Muhammedî sevdanın neferden nefere aktarılacağını ve torunlarımızdan torunlarımıza aktarılacağını biliyoruz. Kim ne yaparsa yapsın bu Muhammedî sevda bitmeyecek. Allah'ın izniyle ilelebet devam edecektir." dedi.

Ayşe Beliren

Bingöl'den gelen Ayşe Beliren, "Peygamberimizin hayatını insanlar daha iyi idrak etmeleri gerekiyor. Özellikle çocuklar. İslam'a biraz daha yaklaşmamız gerekiyor. Özellikle bugünlerde çok ihtiyaç var. Bu tür etkinliklerin sürekli olması gerekiyor. Bütün İslam alemini Peygamberimizi tanımaya davet ediyorum." diye konuştu.

Yusuf İslam Sevinç, Büşra Şimşek, Mustafa Beliren, Zeynep Şimşek, Ecrin Talayhan, Ahmet Sar, Aysel Sayhar isimli katılımcılar da etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler