Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliğine Yüzbinler katıldı İŞTE MUHAMMEDİ SEVDA

Peygamber Sevdalıları Vakfı, uzunca bir aradan sonra Diyarbakır’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi. ‘En Güzel Örnek Hz. Muhammed (Sav)’ temasıyla düzenlenen etkinlik, soğuk havaya rağmen yüzbinlerce insanın katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Sık sık tekbirlerin getirildiği etkinlikte Molla Beşir Şimşek ile Mehmet Göktaş hoca birer konuşma yaptı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da iştirak ettiği etkinliğe Filistin, Irak, Mısır, Eritre, Suriye, Libya, Almanya, İngiltere, Makedonya, Burundi gibi bir çok İslam ülkesinden alim, yazar ve akademisyen katılım gösterdi.

Ekleme: 01.05.2023 05:00:09 / Güncelleme: 01.05.2023 09:52:42 / manşetler
Destek için  Haberin Videosunu İzle

DOĞRUHABER

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti.

Şeyh Munir A. Cevad'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgileriyle devam etti.

Okunan ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan adeta doruğu çıktı.

Etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İTTİHADÜL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan'ın yanı sıra Almanya, İngiltere, Irak, Makedonya, Burundi, Filistin, Mısır, Eritre, Suriye ve Libya'dan çok sayıda yabancı katılımcı oldu.

Etkinlikte Mevlid-i Nebi etkinliğinde İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek ve Peygamber Sevdalıları Vakfının Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca birer konuşma yaptı. Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Peygamber Sevdalıları Vakfı 2023 Mevlid-i Nebi mesajını okudu.

GÜNLER ÖNCESİNDEN HAZIRLIK YAPILDI

Etkinliğe günler öncesinden yapılan hazırlık yapıldı. Vakıf tarafından hazırlanan anons araçları şehir dolaşarak halkı etkinliğe davet etti.

Etkinlik alanı Peygamber Sevdalıları Vakfının bayraklarının yanı sıra 6-8 Ekim'de şehid olan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş, Cumali Güneş ve Aytaç Baran'ın fotoğrafları asıldı.

Platformda büyük yazı puntoları Allah (Celle Cellaluhü) ve Hazreti Muhammed (Salallahu Aleyhi Vessellem) yazıları ile vakfın bu yıl ki En Güzel Örnek Hazreti Muhammed temasının yer aldığı brandalar asıldı.

ETKİNLİĞE TÜRKİYE’NİN BİRÇOK İLİNDEN GELDİLER

Türkiye’nin 7 coğrafyasından programa akın oldu. Edirne’den, Muş’a, İstanbul’dan Ankara’ya bir çok ilden otobüs, minibüs ve özel araçlarla programa gelindi.

3 yıl ara girmesi ve etkinliğin sadece Diyarbakır’da düzenleniyor olması programa rağbeti de arttırdı.

7’den 70’e yüz binlerin akın ettiği program ilahi ve ezgilerle büyük bir coşkuya sahne oldu.

Hava durumunda yağış beklenmesine rağmen vatandaşlar sabahın eken saatlerinden itibaren yollara dökerek etkinlik alanına akın ettiler.

Etkinlik geçmiş yıllara nazaran daha soğuk bir havada gerçekleşti. Soğuk havaya rağmen meydan doldu taştı.

ŞİMŞEK: “DİYORUZ Kİ PEYGAMBERİMİZ, HAYATIMIZIN ÖRNEĞİDİR”

Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan İTTİHADÜL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, “Madem doğru yol Allah’ın peygamberinin yoludur. Diyoruz ki peygamberimiz, hayatımızın örneğidir. Allah-u Teâlâ bir başka ayette şöyle diyor. Ey bacı ve kardeşlerim. Bizim amellerimiz Allah için değil midir? Bakın rabbimiz ne diyor. 'De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyun. Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder.' Yani Peygamberi rehber edinmeliyiz. Hidayet, Peygambere tabi olmaktadır. Eğer ona tabi olmazsak, onu örnek almazsak nasıl hidayet olacağız. Biz bunu yerine getirmezsek amacımıza ulaşamayız."

GÖKTAŞ: “MESCİD-İ AKSA'YI BİR DAHA ALMAYI SELÂHADDİN'İN ÇOCUKLARINA BİR DAHA NASİP EYLE ALLAH'IM”

Peygamber Sevdalıları Vakfının Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca ise 20 senedir dünyanın neresinde Hazreti Muhammed'e dil uzatılsa ilk ayağa kalkan şehrin Diyarbakır olduğunu hatırlatarak, "Onun için belki konuşmamızın sonunda dua edecektim. Unuturum. Gelin başında edelim. Allah'ım bizi bu şekilde livay-ı hamd altında, havz-ı kevserin altında beraber et diyoruz ya. Ondan önce bir duamız daha var Allah'ım. Bu Selahaddin'in çocuklarını olduğu gibi Kudüs'te beraber olmayı, bu dünya gözüyle Kudüs'e varmayı, Kudüs'ü bir daha almayı, Mescid-i Aksa'yı bir daha almayı Selâhaddin'in çocuklarına bir daha nasip eyle Allah'ım. Dünya gözüyle bize göster diyoruz. Evet, ya Resulullah. Biz sana ümmet olmaktan daha büyük bir şeref tanımıyoruz. Muhammed ümmeti olmaktan daha büyük bir pasaport, kimlik tanımıyoruz." diye konuştu.

OĞRAŞ: “KARDEŞLİĞİ ESAS, VAHDETİ BU ESASIN BİNASI OLARAK GÖRENLER İÇİN “EN GÜZEL ÖRNEK HZ. MUHAMMED’DİR”

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Mevlid-i Nebi etkinliğinde vakfın mesajını okudu.

Oğraş'ın okuduğu mesajda şu ifadelere yer verildi: Yürekleri yangın yerine çeviren zulüm ve çaresizliklerin çözümü; Müslüman halklar arasındaki güçlü bir vahdet ile mümkündür. Müslümanlar arasındaki kardeşlik ve bunun üzerine bina edilen vahdet, ulaşılmaz bir hayal değildir. Bilakis Rabbimizin bir emri olup dayanışmaya, yardımlaşmaya, birlik ve beraberliğe dayanan müthiş bir güçtür. İslam adaletinin toplum hayatına hakim kılınması, ancak bu güç ile mümkündür. Bütün Müslümanlar, bu kardeşlik ve vahdet ruhunu ihya etmeye çalışmalıdırlar. “Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmana) teslim etmez.“

PEYGAMBER SEVDALILARI: "HASRET KALMIŞTIK"

Coronavirus salgını nedeniyle 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine ülkenin birçok yerinden katılım sağlayan halk, etkinliğe katılmanın verdiği heyecanı anlattı.

Bingöl'den etkinliğe katılan Zahir Ural, "Peygamber sevdası için geldik. Bugün bizim günümüzdür. O yüzden mutluyuz.  Bugünleri 2-3 senedir yaşamadığımız için hasret kalmıştık biz de. Bu sene daha heyecanla geldik. Peygamber aşkı bizim için çok önemlidir. Hem kendimiz yaşamak hem de yaşatmak istiyoruz. Herkesin buna sahip çıkması lazım. Bizim başka kurtuluş yolumuz olmadığı için tek yol budur" diye konuştu.

Mevlid-i Nebi etkinliği Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgilerinin ve yaşanan büyük coşkunun ardından İTTİHADÜL ULEMA Üyesi Molla Recai Güler'in yaptığı dua ile sona erdi.  

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler İlgili Köşe Yazıları