Bereke: Kaçak yerleşim alanlarının yasallaştırılması topraklarımıza saldırıdır

İşgalci siyonistlerin Batı Şeria bölgesinde 70 yerleşim alanının yasallaştırılması üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS'ın yöneticilerinden Ali Bereke, bu durumun kendi topraklarına saldırı olduğunu belirtti.

Ekleme: 30.04.2023 12:20:05 / Güncelleme: 30.04.2023 12:22:05 / Dünya
Destek için 

İşgalci siyonist rejim, işgal konutları oluşturmak suretiyle Filistin topraklarındaki işgali genişletmeye devam ediyor.

HAMAS, işgalci siyonist rejimin Batı Şeria'd bulunan 70 kaçak yerleşim alanının yasallaştırmaya başlayacak olmasının Filistin topraklarına yönelik Yahudi yerleşimi saldırısının devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Şubat ayında yasallaştırılan 9 Yahudi yerleşkesine kaçak yerleşim alanlarının da eklenmesinin Filistin topraklarına açıkça savaş ilanı olduğunu, Filistin halkının doğal kaynaklarına ve altyapısına el koymayı hedeflediğini ifade eden HAMAS'ın yöneticilerinden Ali Bereke, " İşgal rejimi hükümetinin kaçak yerleşim alanlarını yasalaştırma adımı uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırıdır. İşgal rejiminin bu adımına verilecek en güzel cevap birlik ve bütünlük içinde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimci sürülerine karşı silahlı direnişi tırmandırtır. Silahlı direniş, Yahudi yerleşimi furyasını dizginleme ve Filistin topraklarını koruma noktasında etkili olduğunu ispat etti." şeklinde konuştu. (İLKHA)