Peygamber Sevdalılarından MEVLİD-İ NEBÎ ETKİNLİĞİNE DAVET

Üç yıllık aranın ardından Muhammedi Sevda yine meydanlarda. Peygamber Sevdalıları Vakfı, son üç yılda yaşanan musibetler nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları ‘Mevlid-i Nebi’ etkinliklerine yeniden başladı. Müslümanlar için en büyük örnek olan Hazreti Muhammed (s.a.v.) anmak, anlamak ve O'nun örnek yaşantısını yeniden gönüllere nakşetmek için yarın saat 13.30'da Diyarbakır’da, Newroz Park Alanı’nda milyonların katılımıyla "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlenecek. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, düzenlenecek etkinliğe tüm halkı davet etti.

Ekleme: 29.04.2023 06:00:34 / Güncelleme: 29.04.2023 06:01:03 / manşetler
Destek için 

Haber Merkezi

Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda ilk olarak 2005 yılında Danimarka’daki küstah karikatür kriziyle 12 Şubat 2006 tarihinde Mustazaf-Der’in düzenlediği ‘Peygamber Efendimize Saygı Mitingi’nde yüz binlerce insan Hz. Muhammed (s.a.v.) aşkıyla ve O’nun savunucusu olma sıfatıyla bir araya geldi. İnsanlarımızın, Peygamber Efendimize (s.a.v.) yönelik bu muhabbeti karşısında, Peygamber Sevdalıları Vakfı her yıl nisan ayında benzer etkinlikler yaparak bunu bir gelenek haline getirdi.

‘’Her Müslüman, Peygamber Sevdalısıdır’’ düşüncesiyle bir araya gelen milyonlar Diyarbakır başta olmak üzere; Batman, İstanbul, Gaziantep, Van, İzmir, Siirt, Adana ve daha birçok il, ilçe, belde ve köyde yoğun katılımlı ‘kutlu doğum’ programlarıyla bir araya geldi. Ülke dışına da taşan bu etkinlikler dünyanın dört bir tarafında peygamber aşıklarının safları sıklaştırmalarını sağladı. Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kovid-19 salgını dolayısıyla ara verdiği 3 yılın ardından yarın Diyarbakır Newroz Park Alanı’nda "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenleyecek.

DİYARBAKIR’DA ADETA BAYRAM HAVASI VAR

Düzenlenecek etkinliğe yönelik gazetemize açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Diyarbakır’da adeta bir bayram havasının hakim olduğunu belirterek “Gerek Diyarbakır'da sahada olsun, gerekse de sosyal medyada olsun tüm çalışmalarımız hafta boyunca yoğun şekilde devam etti. Şu an Diyarbakır sokaklarını, caddelerini gezerseniz; Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Mevlid-i Nebi etkinliğine davet brandalarını, ilan ve afişlerini görebilirsiniz. Diyarbakır adeta bu afişlerle süslenmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

“HAZIRLIKLARIMIZ BİTTİ, PROGRAMI BEKLİYORUZ”

Sahada ki tüm hazırlık çalışmalarının sorunsuz bir şekilde bittiğini ifade eden Oğraş, “Program yapacağımız Newroz Miting Alanı’nda da gerek protokol olsun, gerek stant olsun, gerekse ses sistemi ve giriş çıkışlar olsun tüm hazırlığımızı yaptık. Allah’ın izni ile tüm çalışmalarımız bitti, yarın ki güzel programı dört gözle bekliyoruz artık” dedi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA PROGRAM HEYECANI VAR

Son üç yılda yaşanan musibetler nedeniyle programlara ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Oğraş, “Gerek pandemi olsun, gerekse de geçen sene bayramdan dolayı olsun, 3 yıldır biz bu etkinliğimizi ertelemek zorunda kalmıştık. Dolayısıyla halkımızda çok ciddi bir teveccüh ve talep olduğunu fark ettik. Türkiye'nin dört bir yanında Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın temsilcilikleri şu an büyük bir heyecan içerisinde, kendi aralarında bir çalışma oluşturuyor ve yarınki programa gelmenin hazırlığını yapıyorlar. Şu an Diyarbakır'da bulunuyoruz. Gerek Diyarbakır'da, gerekse de Diyarbakır dışından gelecek olan Peygamber aşığı halkımızı konaklama adına elimizden gelen uğraşı vermenin çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

YÜZLERCE ALİM, KANAAT ÖNDERİ VE KURUM AMİRLERİ KATILACAK

"En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" temasıyla yarın Diyarbakır’da düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliğine yurt dışından da ciddi anlamda katılımcıların olacağını ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, “100 civarında yurt dışından kanaat önderleri, alimler ve şeyhler bizim misafirimiz olarak bu programa katılacaklar. Yurt dışı misafirlerimizin birçoğu geldi ve gelmeye devam ediyor. Onları da şu an en güzel şekilde misafir etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında protokolde yer alacak kurum amirleri, alimler, kanaat önderleri tek tek ziyaret edildi. Genel itibarıyla çalışmalarımız tamamlandı. Allah'ın izniyle artık yarınki büyük etkinliği dört gözle bekliyor ve tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

HALKIMIZIN PEYGAMBER AŞKINI GÖRDÜKTEN SONRA
BUNU GELENEKSEL HALE GETİRDİK

Halkın gönlündeki Peygamber (s.a.v.) aşkının bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirmelerinde etkili olduğunu kaydeden Oğraş, “Bizim bu etkinliği yapmamızın temelinde özellikle Peygamber Efendimize yönelik yapılan çirkin karikatür olayı oldu. Halkımızın 2006 yılında Peygambere olan aşkını, Peygamber Efendimize olan özlemini gördükten sonra biz bunu geleneksel hale getirdik.” dedi.

ALLAH'A KUL OLMAK, PEYGAMBER ALEYHİSSELAMA
TABİ OLMAKLA MÜMKÜNDÜR

Kur’an’ın ifadesi ile Hz. Muhammed (s.a.v.)’in en güzel örnek olduğunu ifade eden Oğraş, son olarak şunları söyledi: “Hazreti Peygamber, Kur'an'ın canlı tanığıdır ve O yürüyen Kur'an'dır. Biz Allah'ın rızasını kazanmak için Peygamber aleyhisselam'ı daha iyi anlamak, tanımak, öğrenmek için bu tür programları hazırlıyoruz. Kurtuluş ancak Hz. Muhammed'i anlama, tanıma ve Onun yolunda yürüme ile mümkündür. Dolayısıyla Allah'a kul olmak, Peygamber aleyhisselama tabi olmakla mümkündür. Biz de bu minvalde kulluk vazifemizi yerine getirme adına bu tür etkinlikleri sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Peygamber aleyhisselamın ahlakını, edebini, ekonomi yaşantısını, aile hayatına, siyasi yaklaşımını bütün hayatımızın tüm alanlarını kapsayacak şekilde O'nu örnek almaya çalışıyoruz. Böyle bir çalışmanın gerekli olduğuna inandık ve yapıyoruz. Allah nasip ederse bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Gerek Diyarbakır gerekse de çevre illeri dahası Türkiye'deki tüm kardeşlerimizi bu etkinliğe davet ediyoruz. Katkı sunan herkesten Allahu Teala razı olsun.”