Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki geçici işçiler kadroya alınıyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kardeşimizin sürekli işçi kadrosuna geçişleri, iş ve işlemlerini de başlatmış bulunuyoruz" dedi.

Ekleme: 29.04.2023 00:50:07 / Güncelleme: 29.04.2023 07:30:40 / Güncel
Destek için 

Tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Kirişci, geçici işçilerin kadro süreciyle ilgili olarak, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kardeşimizin sürekli işçi kadrosuna geçişleri, iş ve işlemlerini de başlatmış bulunuyoruz. İnşallah onlar bu kadroya geçtikten sonra mevcut hizmetlerini daha da artırırlar. Ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı, bu kardeşlerimize nasip eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımıza da tabii ki bu kadroların verilmesi noktasında da bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Her branştan çalışma arkadaşımızın gayretleriyle inşallah Türkiye Yüzyılı'nı tarım ve ormancılığın da yüzyılı yapacağımızı da belirtmek istiyorum." dedi.

Dönmez, orman köyüleri ile ilgili olarak ise, şunları söyledi:"ORKÖY'den yararlanan vatandaşlarımız var. Bunların ne kadar zor şartlarda ormanlarımızı sahiplendiğini biliyoruz. Bu çerçevede de özellikle orman köylülerimizi ekonomik olarak rahatlatacak 4-5 adımımız var. Ormanı adeta muhafız gibi herhangi bir bedel almaksızın koruyan ve kollayan orman köylüsüne, ormandan elde edeceğimiz gelirin yüzde 10'unu vereceğiz."

Bakan Kirişci, orman köylülerinin kereste ihtiyaçlarının karşılanması ve kırsalda sosyal güvenliğin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirerek, orman kooperatifleriyle ilgili düzenlemeye değindi. (İLKHA)