Kılıçdaroğlu halkı sandığa çağırdı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlerimize sesleniyorum: Sandığa gidin, oyunuzu kullanın" dedi.

Ekleme: 25.04.2023 17:51:35 / Güncelleme: 25.04.2023 18:03:20 / Güncel
Destek için 

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa'da Türkiye vatandaşı olan birinin, Kur'an-ı Kerim okurken gözaltına alınmasına değindi.

İnanca ve kimliğe saygı duyulması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin inancına, hiç kimsenin müdahale etme şansı yoktur. Kur'an'ını okuyorsa saygıyla dinleyeceksin. Saygıyla onun ibadetini yapmasına izin vereceksin. Bu olmadığı takdirde o ülkede de demokrasi yoktur. O ülkede de hak ve hukuk yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de 44 bin 648 gencin ilk kez sandığa gideceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlerimize sesleniyorum: Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. Türkiye'ye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirin. Dünya siyaset tarihine önemli bir not bırakın. Diyecek ki bütün dünya 'Türkiye'de ilk kez oy kullanacak kişiler, gençler, sandığa gittiler, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdiler.' Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Mustafa Kemal'in ilkelerine ve Mustafa Kemal'in ideallerine inanan her gencin sandığa gidip demokrasiden yana insan haklarından yana oy kullanmasını istiyorum."