Fransız idareciden ırkçı çağrı

Fransa'da Mayotte Adası'nın Eyalet Meclisi Başkan Yardımcısı Salime Mdere, adadaki Komorlu göçmenlerin kolluk kuvvetlerince öldürülmesi çağrısı yaptı.

Ekleme: 25.04.2023 14:27:50 / Güncelleme: 25.04.2023 14:27:50 / Dünya
Destek için 

Fransa'nın deniz aşırı toprağı Mayotte Adası'nın Eyalet Meclisi Başkan Yardımcısı ırkçı Salime Mdere, kamu yayıncısı France 1 televizyonunda, Fransa'nın adada çoğunluğu Komorlulardan oluşan düzensiz göçmenleri sınır dışı etme planına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mdere, adada Wuambushu olarak adlandırılan ancak şimdilik yerel mahkeme kararıyla askıya alınan sınır dışı etme operasyonuna direnen Komorlular'ı ''terörist'' olarak niteledi.

Diğer göçmenlerin cesaretlenmemesi için gerekirse bazılarının öldürülmesi çağrısı yapan ırkçı başkan yardımcısı Mdere, şunları söyledi:

"Bunların (Komorlu göçmenler) genç ya da çocuk olarak nitelendirilmesini kabul etmiyorum. Bunlar suçlu, haydut teröristtir. Bazıları öldürülmeli. Sözlerimi tartarak söylüyorum, gerekirse bazıları öldürülmeli. Eğer birini öldürmesek diğerleri cesaretlenecek ve bazıları polisleri öldürmek isteyecek."