Süleyman Soylu: Almanya'dan daha iyi tank yaptık

Bahçeköy Meydanı'nda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşına sağladığı müjdelere değinirken, "Almanya'dan daha iyi tank yaptık" sevinci yaşayarak derin bir oh çekti.

Ekleme: 24.04.2023 09:24:17 / Güncelleme: 24.04.2023 09:37:46 / Güncel
Destek için 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bahçeköy Meydanı'nda mahalleli ile buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeler karşısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun huzursuz olduğunu vurgulayan Soylu, şu ifadeleri kullandı;

"Terörü bitireceğiz dediğimiz zaman ağızını bıçak açmıyor"


O müjde verdikçe de Kılıçdaroğlu’nun başı dönüyor. Biz emekliye 7 bin 500 TL vereceğiz dediğimiz zaman Kılıçdaroğlu ben 15 bin TL vereceğim dedi, doğru mu?. Ama biz terörü bitireceğiz dediğimiz zaman ağzını bıçak açmıyor. Biz Togg otomobilini yaptık, mübarek sen de de ki ben de uçak yapacağım. Ben iki tane Togg yapacağım. Onun gelişmeye yönelik herhangi bir şeyi yok.

"Almanya'dan daha iyi tank yaptık, oh çekme zamanı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Türkiye tarihinin önemli bir gelişmesine daha imza attığına işaret eden Soylu, şöyle konuştu:

Bugün de -Allah'a hamdolsun- Tayyip Erdoğan şimdi açacak, Almanya'dan daha iyi tank yaptık. Şimdi ne zamanı? Oh çekmek zamanı, değil mi? Ohhhh... Kötü komşu insanı mal sahibi yapar, doğru mu? Bizi mal sahibi yaptılar. Ne mal sahipleri yaptılar? Dünyanın en iyi İHA'sını üretiyoruz, yetiştiremiyoruz. Dünyanın en iyisi SİHA'sını üretiyoruz, yetiştiremiyoruz. Kızılelma'mızı yaptık. Hürkuş'umuzu yaptık. Genel maksat helikopterlerimizi yaptık, yerli, milli motorumuzla yaptık. TCG Anadolu, on binlerce İstanbullu gezmek için sırada bekliyor. Öyle bir gemi ki savaş gemisi, uçak gemisi, SİHA gemisi, İHA gemisi, içinde her şey ama her şey var. Bugün tank işi önemli bir iştir. Yıllardan beri biz bunu yapmak istedik. İlk önce motorunu kestiler, 'Vermeyiz.' dediler. Birtakım parçalarını kestiler, 'Vermeyiz.' dediler. Şimdi yerli ve milli -Allah'a hamdolsun- tankımızı yapıyoruz.

Etiketler: