Çin'den Tayvan'a gözdağı

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, Pekin yönetiminin Tayvan üzerindeki hak iddiasını yineleyip buna karşı çıkanları tehdit ederek, "Tayvan'da ateşle oynayanlar eninde sonunda kendilerini yakacak" ifadelerine yer verdi.

Ekleme: 21.04.2023 18:30:05 / Güncelleme: 21.04.2023 18:36:36 / Dünya
Destek için 

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, yaptığı açıklamada, "Çin'i son zamanlarda statükoya zarar vermekle ve Tayvan Boğazı'ndaki barışla istikrarı bozmakla suçlayan anlamsız söylemler var. Bu mantık saçma ve tehlikeli. Statükoyu bozmaya çalışan Çin anakarası değil, Tayvan'daki bağımsızlık yanlısı ayrılıkçı güçler ve diğer bir avuç ülkedir. Tayvan'da ateşle oynayanlar eninde sonunda kendilerini yakacak." dedi.

Bakan, konuşmasında doğrudan bir ülkeyi hedef göstermezken, açıklama Tayvan lideri Tsai Ing-wen'in ABD ziyareti nedeniyle Washington - Pekin hattında gerginliğin tırmanmasının ardından geldi.

Tsai, Guatemala ve Belize'ye gittiği program kapsamında ABD'ye gayri resmi ziyaretlerde de bulunmuştu. Tayvan lideri 30 Mart'ta düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü'nün toplantısına katılmış, 5 Nisan'da da ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ve partiler arası Kongre heyetiyle bir araya gelmişti. (İLKHA)

 

 



Etiketler: