SMA hastası İlknur'un ailesinden hayırseverlere çağrı: Kampanyamıza destek olun

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden Yılmaz ailesinin 2 buçuk yaşındaki SMA hastası minik İlknur, tedavi masrafları için başlatılan kampanyaya hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Ekleme: 21.04.2023 14:50:04 / Güncelleme: 21.04.2023 14:56:24 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Kısaca SMA olarak adlandırılan Spinal Musküler Atrofi hastası olan minik İlknur, hastalığın etkisiyle kas kaybı ve zayıflıkla mücadele ederken sadece yurtdışında mümkün olan tedavi için valilik izniyle bağış kampanyası başlatıldı.

Birleşik Arap Emirliklerine bağlı Dubai'deki bir hastanede tedavisi mümkün olan bu hastalık için yaklaşık 35 milyar TL talep ediliyor. Çocuğun tedavisi için talep edilen miktarı ödemeye güç yetiremeyen aile valilik izniyle bağış kampanyası başlattı.

Başlatılan kampanyanın hastalık karşısında çok ağır ilerlediğini ifade eden Yılmaz ailesi, hayırseverlere seslenerek destek çağrısında bulundu.

Bir baba olarak yaşadığı duyguları paylaşan Lokman Yılmaz, "Kızım şu an 2,5 yaşında. Normal anne sütüyle besleniyor. Çocuk doktoruyla görüştük, 'çocuğunuz SMA'lı' dedi. Biz henüz SMA'nın ne olduğunu bilmiyoruz. Araştırma yapınca bebeklerin boğazının delindiği ve hortumların ciğerine kadar indiğini görünce şok oldum. Bununla beraber bu tür çocukların ömürlerinin az olduğunu öğrendim. Öyle bir duygu yaşadım ki durumu annesine nasıl aktaracağımı düşünmeye başladım." dedi.

Hayırseverlere destek çağrısında bulunan baba Yılmaz, "Allah kimseyi sınamasın. Acıyı çeken bilir. Herkesten ricada bulunuyorum: Lütfen bize destek olun. Çok zor durumdayız. Gönüllü abi ve ablalara, kampanyayı yürütecek ve en azından bize destek olabilecek insanlara ihtiyacımız var. Çünkü kampanyamız çok ağır ilerliyor. Bu evladımı para için kurban etmek istemiyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)