Şanlıurfalılar: Ramazan ayının bitmesine üzülüyoruz

Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının bitmesine üzüldüğünü belirten Şanlıurfalılar, bir dahaki Ramazan'ı görmek için duada bulundular.

Ekleme: 20.04.2023 14:55:04 / Güncelleme: 20.04.2023 15:06:53 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Nurlu gölgesi üzerimize düşen, bütün müminler ve insanlık için rahmet, mağfiret ve kurtuluş iklimi olan Ramazan ayı sona eriyor.

Ramazan ayına doğal afetlerle giren Şanlıurfa  halkı, yaşanan deprem ve selden dolayı buruk olduklarını dile getirdi.

Şanlıurfa'da Ramazan ayının bu sene serin geçtiğini ifade eden halk, bir dahaki Ramazan'a erişmek için niyazda bulundu.

"Vatandaşlar bayrama hazırlık yapıyor"

Ömer Karasırmalı

Ramazan ayının gitmesine üzülen Ömer Karasırmalı, "Ramazan ayı güzel geçti de yaşanan depremden dolayı buruk geçti. Deprem ve sel nedeniyle içimiz buruktur. Havalar güzel diye Ramazan'ı hiç hissetmedik. Ramazan ayı gidiyor. Bir yandan sevinçliyiz bayram geliyor. Bir yandan da üzüntülüyüz. Vatandaşlar bayrama hazırlık yapıyor. Urfa'da baya bir kalabalık var. Ramazan buruk gidiyor." dedi.

"Ramazan ayı gidiyor, insan üzülmez mi?"

Ahmet Er

Ramazan ayının yavaş yavaş kış aylarına geldiğini söyleyen Ahmet Er, "Ramazan ayı güzel geçti. Maşallah, havalar serindir. Eski günler geride kaldı. Ramazan yavaş yavaş kışa geliyor. Doğal afetler Allah'tan gelen bir şeydir. Kimse bir şey yapamaz. Bize düşen şükretmek ve sabretmektir. Ramazan ayının bitmesine üzülüyoruz. Ramazan ayı gidiyor, insan üzülmez mi?" diye konuştu.

"Rabbime bin şükür olsun ki Ramazan çok güzel geçti"

Veysi Ayaz

Ramazan ayının çok güzel geçtiğini vurgulayan Veysi Ayaz, "Gelecek Ramazan kazasız belasız bütün Ümmeti Muhammed'e hayrıyla gelsin inşallah. Vatanımı, toprağımı her zaman Rabbim muhafaza etsin. Rabbime bin şükür olsun ki Ramazan çok güzel geçti. Bir dahaki Ramazan ümmetimize nasip olsun inşallah." şeklinde konuştu.

Rıdvan Uzun

Rıdvan Uzun ise "Bayram yaklaşıyor, küsler barışsın. Çok zor günler yaşadık. Deprem ve seli atlatmak zordu. Ramazan'ın bitişine çok üzülüyoruz. Keşke Ramazan devam etseydi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler